Η Τουρκία σκοπεύει το 2022 να έχει το δικό της εθνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Newsbomb

To Δεκέμβριο θα παρουσιαστεί το αρχικό πρωτότυπο, ενώ η βάση του θα είναι το πάλαι ποτέ Saab 9-3.

Του Γιάννη Σκουφή

H πρόθεση της Τουρκίας να κατασκευάσει ένα εθνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο χρονολογείται από το 2015. Τότε η κυβέρνηση της χώρας είχε συμφωνήσει με την NEVS, που ήταν από το 2012 η νέα ιδιοκτήτρια της Saab, για την εξέλιξη ενός ηλεκτρικού μοντέλου που θα βασιζόταν στο 9-3.

Τα πλάνα περιλάμβαναν συνολικά πέντε τύπους αμαξωμάτων -λιμουζίνα, στέισον, κάμπριο, SUV και κάτι σαν shooting brake- ενώ η συμφωνία προέβλεπε το 85% των προμηθευτών να είναι τουρκικές εταιρείες, καθώς και την ίδρυση μιας ξεχωριστής τουρκικής μάρκας.

Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε μια κοινοπραξία στην οποία μετέχουν οι Anadolu Group (κατασκευάζει μοντέλα των Kia, Honda και Isuzu), BMC (ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επαγγελματικών οχημάτων της χώρας), Kıraça Holding (επίσης κατασκευαστής επαγγελματικών οχημάτων), Turkcell (μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Τουρκίας) και Zorlu Holding (από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς και οικονομικούς ομίλους της χώρας).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Συνολικά η κοινοπραξία θα επενδύσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια στην εξέλιξη του αυτοκινήτου, ενώ όπως ανακοίνωσε ο υπουργός βιομηχανίας της χώρας Mustafa Varank το αρχικό πρωτότυπο θα παρουσιαστεί μέσα στο Δεκέμβριο.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved