ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έτσι θα βρείτε το κατάλληλο πρόγραμμα ασφάλισης για το αυτοκίνητό σας

Έτσι θα βρείτε το κατάλληλο πρόγραμμα ασφάλισης για το αυτοκίνητό σας

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το θέμα της ασφάλισης αυτοκινήτου απασχολεί -και πρέπει να απασχολεί- κάθε ιδιοκτήτη.

Η ασφάλεια -τόσο η δική μας όσο και των γύρω μας- έρχεται πάντα σε πρώτο πλάνο. Το σίγουρο είναι όμως, πως το «κυνήγι» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, καθώς και τα «τσουχτερά» πρόστιμα που προβλέπονται, ωθούν κάθε οδηγό στην αναζήτηση του ιδανικού προγράμματος ασφάλισης αυτοκινήτου.

Τα στοιχεία σε ό,τι αφορά τα ανασφάλιστα οχήματα στη χώρα μας είναι σίγουρα θλιβερά. Αρκεί να αναφέρουμε πως σύμφωνα με μία από τις τελευταίες διασταυρώσεις που έλαβαν χώρα στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, πάνω από 410.000 οδηγοί οχημάτων εξακολουθούν να κυκλοφορούν ανασφάλιστοι στους ελληνικούς δρόμους.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι πλέον σύγχρονες επιλογές ασφάλισης στις μέρες μας και ποια είναι τα στοιχεία εκείνα τα οποία αξίζει να προσέξουμε προτού στραφούμε σε κάποια εταιρεία ασφάλισης για να βρούμε το κατάλληλο πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου;

Η λίστα που ακολουθεί είναι «διαφωτιστική» και ενδέχεται να σας βοηθήσει να πάρετε πιο άμεσα και με μεγαλύτερη σιγουριά την απόφασή σας. Το σίγουρο είναι πως σε ό,τι αφορά τους αγοραστές νέων οχημάτων, όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως έχουν προθεσμία επτά εργάσιμων ημερών προκειμένου να ασφαλίσουν τα οχήματά τους και να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου. Καλό είναι, λοιπόν, να βρουν εγκαίρως το δικό τους πακέτο ασφάλισης.

Τι πρέπει να μας παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης

Ερώτηση σημαντική που κάθε οδηγός αξίζει να εξετάσει με προσοχή πριν ασφαλίσει το όχημά του. Οι επιλογές εν έτει 2019 είναι σίγουρα πολλές όμως, σε ό,τι αφορά το τι πρέπει να μας παρέχει σήμερα μία εταιρεία για την ασφάλιση του αυτοκίνητου μας, υπάρχουν ορισμένα σημεία που κρίνονται απαραίτητα. Ποια είναι αυτά; Η ταχύτητα αποζημιώσεων, η ευελιξία, η δυνατότητα πληροφόρησης πορείας φακέλου ατυχήματος, η σύγχρονη αντίληψη, η φιλική εξυπηρέτηση, η συνέπεια και ο σεβασμός στον πελάτη, η φερεγγυότητα και φυσικά, η δυνατότητα μείωσης ασφαλίστρων -με τη «σύνθετη», μάλιστα, ασφάλιση έναντι της «απλής»- αποτελούν στοιχεία που αξίζει να αναζητήσουμε και τα οποία θα καθορίσουν ενδεχομένως την απόφασή μας.

Η σημασία του να νιώθουμε σίγουροι και πραγματικά ελεύθεροι

Σε ό,τι αφορά την ασφάλιση αυτοκινήτου, πρέπει πάνω από όλα όμως, να νιώθουμε σίγουροι και πραγματικά ελεύθεροι με την επιλογή μας. Το αυτοκίνητο είναι, άλλωστε, ελευθερία. Γιατί να μην μπορούμε να έχουμε, λοιπόν, και εμείς την ελευθερία να επιλέξουμε το καλύτερο και το πιο οικονομικό πρόγραμμα ασφάλισης του αυτοκινήτου μας;

Τα καλά νέα είναι πως στις μέρες μας έχουμε την επιλογή να βρούμε σύγχρονα και ολοκληρωμένα πακέτα ασφάλισης οχημάτων, τα οποία είναι οικονομικά και ευέλικτα, μας δίνουν δηλαδή το περιθώριο να τα προσαρμόσουμε στις δικές μας ανάγκες.

Μία έρευνα στην αγορά και στα προγράμματα για την ασφάλιση αυτοκινήτου που «τρέχουν» αυτή την περίοδο, μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη. Στην δική μας περίπτωση, η έρευνά μας, μας οδήγησε σε μερικές άκρως ενδιαφέρουσες επιλογές. Για παράδειγμα, μάθαμε πως μία από τις πλέον αξιόπιστες εταιρείες στον συγκεκριμένο κλάδο, η NP ασφαλιστική, συμμετέχει μέσω των προγραμμάτων της στο σύστημα φιλικού διακανονισμού και αποζημιώνει με συνέπεια τους πελάτες της όταν δεν έχουν ευθύνη σε τυχόν ατύχημα, προσφέροντας μάλιστα και παροχή οικογενειακής έκπτωσης 5% σε εκείνους που την επιλέγουν.

Στην περίπτωση που είστε ιδιοκτήτης νέου αυτοκινήτου και αναζητάτε άμεσα μία λύση για το αυτοκίνητό σας ή θέλετε απλώς να επιλέξετε ένα νέο πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου που είναι περισσότερο ευέλικτο, σύγχρονο, οικονομικό και κυρίως, ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες, αξίζει να κάνετε μία έξυπνη επιλογή.

Αναλογιστείτε τις ανάγκες σας, τα προσωπικά σας έξοδα και προτιμήστε να στραφείτε σε μία εταιρεία που είναι αξιόπιστη και πάντα συνεπής, σε ό,τι πει, όπως είναι η NP Ασφαλιστική. Το σίγουρο είναι πως ένα «κλικ» στο www.np-asfalistiki.gr θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε την πληρέστερη σειρά ασφαλιστικών προϊόντων για κάθε σας ανάγκη.

Ό,τι και να επιλέξετε, όμως, μην ξεχνάτε: Το αυτοκίνητο σας πάει εκεί που θέλετε. Το ίδιο πρέπει να κάνει και το πρόγραμμα που θα επιλέξετε για την ασφάλισή του!