Δείτε ποιο ρόλο θα παίζουν τα παρμπρίζ των αυτοκίνητων στο μέλλον

Newsbomb

Στο Τόκιο διεξάγεται αυτές τις μέρες η καθιερωμένη ετήσια έκθεση αυτοκινήτου όπου παρουσιάζονται πολλά και ενδιαφέροντα.

Του Γιάννη Σκουφή

Ανάμεσα λοιπόν σε αυτά που παρουσιάζονται στο Τόκιο υπάρχει και ένα πρωτότυπο της Mitsubishi. Το Μi-Tech ενσωματώνει πολλές και περίεργες ομολογουμένως τεχνολογίες με πιο τρανταχτή αυτή του συστήματος πρόωσης που βασίζεται σε τουρμπίνες! Ναι, σε μικρούς αεριοστρόβιλους, οι οποίοι όμως δεν κινούν το αυτοκίνητο αλλά λειτουργούν ως γεννήτριες φορτίζοντας μπαταρίες. Έτσι, το MI-Tech είναι ένα ιδιαίτερο plug-in υβριδικό.

Ωστόσο, ο λόγος για τον οποίο αναφερόμαστε στο συγκεκριμένο concept car με την buggy εμφάνιση είναι η προχωρημένη τεχνολογία διασύνδεσής του και κυρίως ο ρόλος που αποκτά σε αυτήν το παρμπρίζ του. Το οποίο οπτικά ναι μεν δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα συμβατικό, αλλά στην πράξη λειτουργεί ολόκληρο σαν ένα τεράστιο HUD (Head Up Display). Σαν μια μεγάλη επιφάνεια δηλαδή στην οποία απεικονίζονται διάφορες πληροφορίες.

Έτσι, ο οδηγός μπορεί να έχει μπροστά του όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται δίχως να αποσπάται η προσοχή του από το δρόμο. Μάλιστα αυτές τις πληροφορίες θα μπορεί να τις λαμβάνει με απόλυτη ασφάλεια χάρη στην ημι- αυτόνομη ή αυτόνομη τεχνολογία και στην ψηφιακή βοηθό που θα αντιλαμβάνεται μέχρι και τις πιο δύσκολες φωνητικές εντολές και φράσεις.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved