ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Mahindra εξαγόρασε πλήρως τα σκούτερ της Peugeot

Η Mahindra εξαγόρασε πλήρως τα σκούτερ της Peugeot

Αγορές ευρωπαϊκών εταιρειών δεν κάνουν μόνο οι Κινέζοι αλλά και οι Ινδοί της Mahindra.             

Του Γιάννη Σκουφή

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες στον ευρύτερο κλάδο της αυτοκίνησης με βαρύ όνομα και παράδοση είναι ιδιαίτερα ελκυστικές για τις εταιρείες από την Άπω Ανατολή. Και αυτό όχι μόνο για τις κινεζικές αλλά για τις ινδικές, όπως είναι η Mahindra.

Έτσι λοιπόν ο ινδικός όμιλος έχει αγοράσει τον τελευταίο καιρό το διάσημο στούντιο την Pininfarina (2015), που έχει παρουσιάσει πρωτότυπα για την Mahindra, ενώ το 2011 είχε προηγηθεί η εξαγορά της κορεάτικης SsangYong.

Πλέον η Mahindra απέκτησε, μέσω της θυγατρικής της Mahindra Two Wheelers Europe, τον πλήρη έλεγχο της αρχαιότερης εταιρείας κατασκευής σκούτερ στην Ευρώπη. Η οποία δεν είναι άλλη από την Peugeot Motocycles.

O ινδικός όμιλος είχε ήδη στην κατοχή του το 51% των γαλλικών σκούτερ, ενώ τώρα πλέον αγόρασε από την PSA και το υπόλοιπο 49%. Ο λόγος για αυτήν την επιλογή είναι η μεγαλύτερη διείσδυση του ινδικού ομίλου στην ευρωπαϊκή αγορά.

Έτσι μέχρι το 2021 η Peugeot -η συμφωνία περιλαμβάνει και τη χρήση του ονόματος- θα παρουσιάσει 7 νέα δίκυκλα, στο σχεδιασμό και την εξέλιξη των οποίων θα βοηθήσουν και οι μηχανικοί των Γάλλων.

Σχετικές ειδήσεις