ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα ηλεκτρικά πατίνια γίνονται «ορατά» με το σύστημα Sideguard της Mercedes

Τα ηλεκτρικά πατίνια γίνονται «ορατά» με το σύστημα Sideguard της Mercedes

Όσο πιο μικρό σε όγκο είναι ένα όχημα τόσο πιο δύσκολα εντοπίζεται από τους οδηγούς των φορτηγών.

Του Γιάννη Σκουφή

Όπως θα έχετε παρατηρήσει τα ηλεκτρικά πατίνια ή e-scooters όπως λέγονται επίσημα, αρχίζουν και γίνονται μέρος του αστικού τοπίου και της κυκλοφορίας. Κι αυτό γιατί είτε νόμιμα είτε παράνομα κυκλοφορούν παντού.

Η χρήση τους πάντως εγκυμονεί κινδύνους και οι λόγοι είναι αφενός η ισορροπία τους με τους μικρούς τροχούς να αποτελούν ένα επιπλέον μειονέκτημα και αφετέρου το ότι δεν γίνονται αντιληπτά. Ειδικά από τους οδηγούς των μεγάλων οχημάτων και κυρίως των φορτηγών.

Φυσικά το τελευταίο μπορεί αν εξελιχθεί σε ατύχημα και μάλιστα σοβαρό, ειδικά αν το πατίνι με τον οδηγό του είναι στη δεξιά πλευρά του φορτηγού και τα δύο στρίβουν δεξιά,

Βοήθεια εδώ μπορούν να προσφέρουν τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης, όπως το Sidequard με το οποίο εξοπλίζονται τα Arocs και Actros της Mercedes. Η αρχική αποστολή του συστήματος ήταν να εντοπίζει τόσο πεζούς όσο και ποδηλάτες στις πλευρές του φορτηγού και να προειδοποιεί έγκαιρα τόσο οπτικά με ένδειξη στον αντίστοιχο εξωτερικό καθρέφτη όσο και ακουστικά. Στην πράξη αποδείχθηκε πως είναι αποτελεσματικό και για το ηλεκτρικά πατίνια, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας επιπλέον παράγοντας ασφαλείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις