Από το 2022 οι αστικές συγκοινωνίες στο Κατάρ θα είναι αυτόνομες

Newsbomb

Στην πρωτεύουσα του Κατάρ θα είναι η πρώτη πόλη στην οποία θα χρησιμοποιείται δίκτυο αυτόνομων μέσων μεταφοράς ευρείας κλίμακας.

Του Γιάννη Σκουφή

Στο Κατάρ θα γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα σε ότι αφορά τις αυτόνομες αστικές συγκοινωνίες, καθώς από το 2022 θα υπάρχουν γραμμές στις οποίες θα κινούνται πλήρως αυτόνομα οχήματα.

Για το Project Qatar Mobility όπως ονομάζεται υπογράφηκε σχετική συμφωνία ανάμεσα στην QIA (Qatar Investment Authority) και τον όμιλο Volkswagen, από την πλευρά του οποίου εμπλέκονται ο κλάδος των επαγγελματικών αυτοκινήτων (VW Nutzfahrzeuge), η Scania και οι εταιρείες AID και MOIA του ομίλου που θα εξελίξουν μεταξύ άλλων και μια εφαρμογή για τους χρήστες.

Η εξέλιξη του δικτύου και η ανάπτυξη των υποδομών θα γίνει σε συνεργασία της QIA και το Volkswagen Group, ενώ το μεταφορικό έργο θα εκτελείται σε ημι- προκαθορισμένες διαδρομές στις οποίες θα κυκλοφορούν 35 ειδικά πρωτότυπα του ID. Buzz με μεταφορικά δυνατότητα 4 επιβατών και σε καθορισμένες με 10 αυτόνομα λεωφορεία της Scania.

Οι πρώτες δοκιμές θα ξεκινήσουν κατά τη διάρκεια του 2020, το 2021 θα αρχίσει η δοκιμαστική λειτουργία και το 2022 η κανονική.

Αν στο σημείο αυτό αναρωτιέστε γιατί επιλέχθηκε το Volkswagen Group για το σημαντικό αυτό πρότζεκτ σημειώστε πως πέρα από όλα τα άλλα το Κατάρ μέσω ενός κρατικού fund του είναι από τους βασικούς μετόχους του γερμανικού ομίλου.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved