ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ακόμα και το Ape, το κλασικό τρίκυκλο της Piaggio, έγινε ηλεκτρικό

Ακόμα και το Ape, το κλασικό τρίκυκλο της Piaggio, έγινε ηλεκτρικό

H ηλεκτροκίνηση δεν κοιτά ούτε μέγεθος οχήματος ούτε χρήση και σίγουρα θα κυριαρχήσει στο μέλλον.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα τρίκυκλα ήταν πριν από κάποιες δεκαετίες μια οικεία εικόνα και στα μέρη μας, ενώ από τα πιο μικρά που κυκλοφορούσαν ήταν αυτά της Piaggio. Τα Ape, σε διάφορες εκδόσεις και διαμορφώσεις.

Σήμερα μπορεί να τα συναντάμε σπάνια στους δρόμους της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά σε κάποιες άλλες περιοχές, όπως στην Ινδία και σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας συνεχίζουν να εκτελούν το μεταφορικό τους έργο. Είτε σαν μίνι- ταξί, τα γνωστά τουκ- τουκ της Ταϊλάνδης, είτε σαν λιλιπούτεια φορτηγά, είτε ακόμα και σαν μικρές καντίνες.

Και επειδή στην Ινδία η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα προώθησης των ηλεκτρικών οχημάτων με μειώσεις φόρων από 5 έως και 12% η Piaggio έκανε το Ape ηλεκτρικό. Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως οι μπαταρίες του είναι αφαιρούμενες, δηλαδή όταν αδειάσουν θα μπορούν να αντικατασταθούν με φορτισμένες σε ειδικά πρατήρια, προκειμένου το μικρό τρίκυκλο να παραμείνει ενεργό. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό μιας και πρόκειται για εργαλείο δουλειάς και επιβίωσης.

Τα ηλεκτρικά Piaggio Ape κοστίζουν στην Ινδία περίπου 2.800 δολάρια, τιμή η οποία είναι ανταγωνιστική σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις του, που είναι δίχρονες 50 κυβικών, τετράχρονες 197 και 395 κυβικών καθώς και diesel(!) με 435 κ.εκ. και πωλούνται από 2.000 έως και 3.500 δολάρια. Φέτος στη μεγάλη ασιατική χώρα έχουν πουληθεί περίπου 150.000 τρίκυκλα Piaggio.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις