ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To νέο OFF-ROADER ΑΤ32 είναι το πιο ικανό Nissan Navara που μπορεί να αποκτήσει κανείς

To νέο OFF-ROADER ΑΤ32 είναι το πιο ικανό Nissan Navara που μπορεί να αποκτήσει κανείς

Κατασκευασμένο σε συνεργασία με την θρυλική ισλανδική Arctic Trucks το Navara AT32 δεν θα σταματήσει πουθενά. Κυριολεκτικά!

Του Γιάννη Σκουφή

Η Nissan προχώρησε στην ανανέωση της πιο σκληροτράχηλης έκδοσης του Navara, του OFF-ROADER AT32, που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Arctic Trucks. Μια ισλανδική εταιρεία που ειδικεύεται στην μετατροπή και την κατασκευή τετρακίνητων οχημάτων, που είναι ικανά να πάνε μέχρι το τέλος του κόσμου.

Το καινούργιο OFF-ROADER ΑΤ32 είναι ακόμα πιο αποδοτικό και ακόμα πιο καλό οδηγικά, χωρίς να έχει χάσει στο ελάχιστο τις κορυφαίες off road δυνατότητές του. Μάλιστα πλέον διαθέτει στο κάτω μέρος του πλήρη θωράκιση από αναβαθμισμένα υλικά αλουμινίου, με βελτιωμένο σχήμα, για ακόμα καλύτερη προστασία του κινητήρα, του συστήματος μετάδοσης, καθώς και της δεξαμενής του καυσίμου.

Καινούργια είναι και τα ελαστικά των 31,6 ιντσών, που βελτιώνουν τόσο την οικονομία καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων όσο και την κύλιση στον δρόμο, χωρίς να επηρεάζουν την ικανότητά του OFF-ROADER ΑΤ32 στα δύσβατα εδάφη. Μάλιστα οι ειδικές ζάντες αλουμινίου σε μαύρο σατέν χρώμα διαθέτουν διπλές βαλβίδες, για γρήγορη και ακριβή ρύθμιση της πίεσης των ελαστικών, όταν το όχημα μετακινείται σε διαφορετικές επιφάνειες.

Άλλα βασικά χαρακτηριστικά που υιοθετήθηκαν από το προηγούμενο Navara OFF-ROADER AT32, είναι τα ειδικά φτερά στους θόλους των τροχών, που προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία του αμαξώματος στις ακραίες συνθήκες οδήγησης εκτός δρόμου, καθώς και η εξελιγμένη ανάρτηση της Bilstein. Την εμφάνιση του σπέσιαλ Navara ολοκλήρωνουν τα ειδικά σήματα στα εμπρός φτερά και στα σκαλοπάτια, στους τροχούς, στην πίσω πόρτα και τους λασπωτήρες.

Για ακόμα πιο extreme καταστάσεις υπάρχει προαιρετικό ηλεκτρονικό κλείδωμα του εμπρός διαφορικού, καθώς και εισαγωγή αέρα με snorkel που επιτρέπει στο Navara να περάσει από ένα εντυπωσιακό βάθος νερού 800 χιλιοστών.

Ενδιαφέρον είναι πως το Navara OFF-ROADER AT32 διατηρεί και τις προηγμένες τεχνολογίες της έκδοσης N-Guard στην οποία και βασίζεται. Τεχνολογίες όπως το Hill Start Assist, το Hill Descent Control, το Intelligent Emergency Braking και το Intelligent Around View Monitor.