ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το SUV- ιδιοκατασκευή από τη Ρωσία έχει κινητήρα 16.000 κυβικών από άρμα μάχης

Αυτό το SUV- ιδιοκατασκευή από τη Ρωσία έχει κινητήρα 16.000 κυβικών από άρμα μάχης

Οι Ρώσοι αρέσκονται στα να δημιουργούν περίεργα και το Hainov Uran είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα.

Του Γιάννη Σκουφή

Στο Facebook και πιο συγκεκριμένα στην ομάδα Carmmunity εμφανίστηκαν φωτογραφίες ενός θηριώδους SUV που επιβεβαίωσαν τις φήμες που ήθελαν ένα Ρώσο σχεδιαστή να έχει κατασκευάσει έναν Γολιάθ των δρόμων με πλάτος μεγαλύτερο των 2,50 μέτρων.

Ο σχεδιαστής αυτός, που ποζάρει δίπλα στο δημιούργημά του, ονομάζεται Gennady Hainovym Yevgenyevich και τη δεκαετία του ’80 είχε δημιουργήσει την εταιρεία Dragon Motors που κατασκεύαζε κιτ αμαξωμάτων για τα τζιπ των GAZ και UAZ.

Κάποια στιγμή ο ιδρυτής της Dragon Motors αποφάσισε να δημιουργήσει έναν πραγματικό… δράκο. Το οποίο ονόμασε Uran και όπως μπορούμε να δούμε από τις φωτογραφίες παρά τις θηριώδεις διαστάσεις του -το ύψος των τροχών του είναι ένα μέτρο, όσο σχεδόν ένα κλασικό σούπερ σπορ μοντέλο- δείχνει αρκετά αρμονικό.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του όπως είναι ο κινητήρας του, ένας V6 με 16.000(!) κυβικά, ο οποίος αποδίδει 290 ίππους και προέρχεται από το ελαφρύ άρμα μάχης BMP-2. Στο οποίο συνδυαζόταν με ένα ρεζερβουάρ καυσίμου 460 λίτρων.

Πέρα από αυτά τα στοιχεία που γνωρίζουμε για το Hainov Uran είναι ελάχιστα και τα βέβαιο είναι πως έμεινε ένα και μοναδικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βρέφος 8 μηνών νοσηλεύεται με κορονοϊό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων