ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η ηλεκτρική Vespa είναι κούκλα

Αυτή η ηλεκτρική Vespa είναι κούκλα

Η σχεδίαση του διάσημου ιταλικού σκούτερ είναι διαχρονική και θα έχει και ως ηλεκτρική πολλές παραλλαγές.

Του Γιάννη Σκουφή

Tο σχήμα της Vespa, του κλασικού ιταλικού σκούτερ που πιστώνεται στον Corradino D’Ascanio είναι ένα από τα πιο σημαντικά δείγματα βιομηχανικού σχεδιασμού. Ταυτόχρονα είναι άμεσα αναγνωρίσιμο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, ενώ η ίδια η εταιρεία είναι άμεσα και αποκλειστικά συνδεδεμένη με αυτό.

Φυσικά η Vespa θα συνεχίζει να υπάρχει και στην ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης με την Elettrica να αποτελεί το πρώτοι δείγμα γραφής. Που σαφώς δεν θα είναι και το μόνο, μιας και όπως και τώρα ένας κινητήρας βενζίνης τοποθετείται σε διάφορες παραλλαγές το ίδιο θα συμβεί και με το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης.

Η Vespa 98 Electric Concept είναι η πρόταση της Mightyseed Designs και κατορθώνει να συνδυάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον φουτουριστικό σχεδιασμό του εμπρός αλλά και του πίσω μέρους της, όπου φυσικά φιλοξενείται και ο ηλεκτροκινητήρας, με τη ρετρό εικόνα του προφίλ. Μοντέρνα στοιχεία είναι και τα φώτα LED, ενώ το ραντάρ LIDAR έχει αναλάβει το ρόλο των καθρεφτών.

Η Vespa 98 έχει θέση μόνο για έναν τυχερό ο οποίος θα την οδηγεί μέχρι η μπαταρία της των 30 Ah, που είναι καλά κρυμμένη στο βάθος του πίσω μέρος αφήνοντας αρκετό χώρο ελεύθερο για πράγματα, χρειαστεί και πάλι φόρτιση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαφιόζικη δολοφονία στη Ζάκυνθο: Εκτέλεσαν εν ψυχρώ μία γυναίκα