Με ποια ταχύτητα «έπιασε» κάμερα ένα Ford Focus ST στην Ιταλία;

Newsbomb

Το Ford Focus ST των 280 ίππων έχει τελική που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ ώρα. Μια κάμερα όμως το κατέγραψε να κινείται σχεδόν… υπερηχητικά.

Του Γιάννη Σκουφή

Το όριο των 70 χλμ./ ώρα μπορεί να είναι σε πολλές περιπτώσεις δικαιολογημένο αλλά ταυτόχρονα είναι εύκολο να το υπερβεί κανείς και να του καταγραφεί παράβαση. Είτε άμεσα από κάποιο όργανο της αστυνομίας είτε έμμεσα από κάμερα ελέγχου της ταχύτητας.

Αυτό έγινε και στην Ιταλία, όπου με βάση τα στοιχεία από την κάμερα ένας οδηγός βρέθηκε να κινείται πιο γρήγορα από το νόμιμο όριο και ο αρμόδιος αστυνομικός του απέστειλε την κλήση, βεβαιώνοντας πρόστιμο ύψους 850 ευρώ.

Αν βέβαια έριχνε και μια δεύτερη ματιά στην ταχύτητα με την οποία σημειώθηκε η παράβαση ίσως έκανε και κάποια δεύτερη σκέψη, μιας και το νούμερο που είχε καταγραφεί ήταν 703 χλμ./ ώρα. Δηλαδή 633 χλμ./ ώρα πάνω από το νόμιμο όριο και 453 χλμ./ ώρα μεγαλύτερη από την επίσημη τελική του αυτοκινήτου.

Η κάμερα φυσικά και ήταν χαλασμένη εκτός και αν ήταν ρυθμισμένη να καταγράφει… μαχητικά τζετ ή ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα). Το θέμα είναι πως στο τέλος την πλήρωσε ο άτυχος οδηγός του Focus ST που μπορεί να είχε ξεπεράσει για λίγο το όριο αλλά όχι φυσικά κατά 643 χλμ./ ώρα…

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved