ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Foxconn ανακοίνωσε το πρώτο πλαίσιο «Android» για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

H Foxconn ανακοίνωσε το πρώτο πλαίσιο «Android» για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι γνωστή από το χώρο των smartphones και πιο συγκεκριμένα από την συναρμολόγηση των iPhones της Apple.

Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν φήμες για ένα αυτοκίνητο με τα σήματα της Google ή της Apple, κάτι που όμως δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι στιγμής ενώ δεν προβλέπεται και στο μέλλον. Το άμεσο τουλάχιστον, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση είχε προκαλέσει πριν από μερικούς μήνες το πρωτότυπο Vision S της Sony. Που απέδειξε πως οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας μπορούν να μπουν με αξιώσεις και στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τώρα έρχεται η Foxconn να ανακοινώσει το πλαίσιο EV Open Platform, που έχει εξελιχθεί ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και είναι «ανοιχτού κώδικα». Αυτό σημαίνει πως οποιοσδήποτε κατασκευαστής μπορεί να πάρει τα βασικά σχέδια και να προχωρήσει στην παραγωγή αυτοκινήτων αποφεύγοντας σημαντικό μέρος του κόστους εξέλιξης. Μάλιστα είναι έτοιμο για όλες τις προηγμένες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, για πλήρη συνδεσιμότητα και απομακρυσμένες (over-the-air) αναβαθμίσεις.

Έχει εξελιχθεί δηλαδή με φιλοσοφία ανάλογη με το λειτουργικό σύστημα Android των smartphones, το οποίο η κάθε εταιρεία το προσαρμόζει στις ανάγκες της.

Η Open Platform της Foxconn υποστηρίζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μεταξόνιο από 2,75 έως και 3,10 μέτρα, δηλαδή από μεσαία οικογενειακά σεντάν μέχρι μεγάλα SUV πολυτελείας. Ταυτόχρονα η σχεδίαση του δαπέδου είναι τέτοια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μπαταρίες με ενεργειακή χωρητικότητα 83, 100 και 116 kWh.

Επίσης πέρα από τη βασική έκδοση με τον ένα ηλεκτροκινητήρα και την κίνηση στους δύο τροχούς υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής δύο ηλεκτροκινητήρων που εξασφαλίζουν και την τετρακίνηση. Η Foxconn έχει μελετήσει την χρήση συνόλων με ισχύ 129, 204 και 272 ίππων για τις δικίνητες εκδόσεις και συνδυαστικά με 204, 272, 326 και 462 ίππους για τις τετρακίνητες.