ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Toyota είναι και πάλι η αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη αξία

H Toyota είναι και πάλι η αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη αξία

Κάθε χρόνο η Interbrand ανακοινώνει μια λίστα με την αξία των εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Του Γιάννη Σκουφή

Η λίστα της Intebrand για το 2020 περιλαμβάνει τις 100 μεγαλύτερες σε αξία εταιρείες παγκοσμίως και όπως είναι φυσικό στις πρώτες θέσεις κυριαρχούν οι κολοσσοί της τεχνολογίας: πρώτη η Apple (με μεγαλύτερη αξία κατά 38%) και ακολουθούν η Amazon (+60%), η Microsoft (+53%), η Google (-1%) και η Samsung (+2%). Στην 6η θέση βρίσκεται η Coca-Cola (+10%), ενώ στις δύο επόμενες θέσεις βρίσκονται οι Toyota (-8%) και Mercedes (-3%).

Από εκεί και πέρα και σε ότι αφορά τις αυτοκινητοβιομηχανίες ακολουθούν η BMW (-4%), η Honda (-11%) και η Hyundai (+1%) που είναι από τους ελάχιστους κατασκευαστές με θετικό πρόσημο σε μια περίοδο που ταλανίζεται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Για πρώτη φορά στην λίστα εμφανίστηκε η Tesla που άφησε πίσω της την Ford (-12%), την Audi (-2%), την Volkswagen (-5%), την Porsche (-3%), τη Nissan (-8%), τη Ferrari (-1%), τη Kia (-9%), τη Land Rover (-13%) και τη Mini (-10%). Για τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν υπάρχει αναφορά μιας και βρίσκονται εκτός της λίστας με τις 100 πιο μεγάλες εταιρείες.

Αν αναρωτιέστε ποιες εταιρείες είναι στις τελευταίες θέσεις αυτής της κατάταξης είναι οι Burberry, Johnnie Walker, Prada και Zoom.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Μολύνθηκε» όλη η Ελλάδα - Σε ποιες περιοχές βρέθηκαν τα 882 νέα κρούσματα