Ποιος δεν θα ήθελε αυτή την καταπληκτική Mercedes 300SL;

Newsbomb

Η 300SL, η επονομαζόμενη και Gullwing καθώς οι πόρτες της άνοιγαν προς τα πάνω σαν φτερά γλάρου, είναι ένα σημείο αναφορά της ιστορίας του αυτοκινήτου.

Του Γιάννη Σκουφή

Όσο χρόνια και αν περάσουν από το 1954 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η Gullwing, κατά κόσμον Mercedes 300SL, θα διατηρεί αναλλοίωτη τη γοητεία και το απαράμιλλο στυλ της. Φυσικά και τον τίτλο του πιο γρήγορου αυτοκινήτου της εποχής της με τελική 263 χλμ./ ώρα.

Ταυτόχρονα είναι και το πρώτο αυτοκίνητο της ιστορίας με σύστημα ψεκασμού, μηχανικό φυσικά και εξαιρετικά προηγμένο αλλά και πολύπλοκο με τα δεδομένα της δεκαετίας του ’50.

Η 300SL προέκυψε έπειτα από πιέσεις του τότε εισαγωγέα της Mercedes στις ΗΠΑ, ονόματι Max Hoffman, βασιζόταν στο αγωνιστικό με τον εσωτερικό κωδικό W194 και κατασκευαζόταν μέχρι και το 1957. Τότε παρουσιάστηκε η ανοιχτή της έκδοση που ήταν μακροβιότερη, καθώς διατηρήθηκε στην παραγωγή έως το 1964.

Το αυτοκίνητο των φωτογραφιών μας είναι μια από τις συνολικά 1.400 κουπέ που έχουν κατασκευαστεί και η κατάστασή του είναι απλά εξαιρετική. Σα να βγήκε μόλις χτες από το εργοστάσιο της Στουτγκάρδης. Τα πάντα είναι γνήσια και όσα ανταλλακτικά χρειάστηκαν αποκτήθηκαν καινούργια από το απόθεμα της γερμανικής εταιρείας, με το κόστος τους να φτάνει σχεδόν εξαψήφιο νούμερο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι τόσο καλό που σχεδόν είναι κρίμα να κυκλοφορήσει σε δημόσιους δρόμους όπου εκτίθεται σε κινδύνους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Οι επόμενες μέρες θα κρίνουν τα πάντα - Μείωση των SMS και καθολική καραντίνα μετά τις 9μμ

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved