ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πίσω από αυτό το πολύχρωμο Toyota GR Yaris υπάρχει μια ωραία ιστορία

Πίσω από αυτό το πολύχρωμο Toyota GR Yaris υπάρχει μια ωραία ιστορία

Μπορεί να μην κυκλοφορούσατε  ποτέ με ένα τέτοιο Yaris αλλά η πολυχρωμία και τα σκίτσα στο αμάξωμά του έχουν λόγο ύπαρξης.

Του Γιάννη Σκουφή

Το νέο Toyota Yaris είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα υπερ- μίνι που έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο χρονικά διάστημα και αναμφίβολα αυτή είναι η καλύτερη του γενιά στη μακρόχρονη ιστορία του. Ταυτόχρονα η κορυφαία έκδοσή του GR Yaris τάραξε τα νερά των hot hatches.

Και μπορεί να μην το δούμε στην πράξη τόσο πολύχρωμο όσο στις φωτογραφίες μας αλλά πίσω από τη συγκεκριμένη εικόνα του κρύβεται μια όμορφη ιστορία για όσους πασχίζουν να βοηθήσουν μέσα στην πανδημία.

Η εμφάνιση λοιπόν του συγκεκριμένου GR Yaris βασίζεται στο όμορφο σκίτσο μιας μαθήτριας, της Alice Goodliffe από το Ysgol Uwchradd που βρίσκεται κοντά στο Καρντίφ της Ουαλίας.

Όπως θα δείτε στο κάτω μέρος απεικονίζονται πρόσωπα που δίνουν τη δική τους μάχη στην πανδημία του κορονοϊού: ένας αστυνομικός, μια νοσοκόμα, ένας δάσκαλος, ένας τεχνίτης και ένας υπάλληλος καταστήματος.

«Είναι σα να βρίσκομαι στο φεγγάρι που κέρδισα. Ήταν υπέροχα τα νέα αυτά σε τόσο δύσκολες στιγμές», δήλωσε η Alice όταν έμαθε πως νίκησε στο διαγωνισμό. «Το σχέδιο μου αντιπροσωπεύει τη σκληρή δουλειά των πιο σημαντικών εργαζομένων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και είναι ένα δείγμα εκτίμησης προς αυτούς. Ως οικογένεια είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές του ράλι Ουαλίας και είμαστε τόσο απογοητευμένοι που ακυρώθηκε».

Πάντως, παρά το πολύ όμορφο σχέδιο η απογοήτευση της οικογένειας πρέπει να είναι ακόμη μεγαλύτερη μιας και ο Ουαλός Elfyn Evans που ήταν πρωτοπόρος στη βαθμολογία των οδηγών στο WRC και το μεγάλο φαβορί για το φετινό τίτλο, που θα ήταν ο πρώτος του, δεν μπόρεσε τελικά να τον κατακτήσει. Και αυτό γιατί έπειτα από ένα λάθος του στο Ράλι της Μόντσα εγκατέλειψε και έτσι πρωταθλητής στέφθηκε, για έβδομη φορά στην καριέρα του, ο Ogier.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.