ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο φανατικοί είναι οι οδηγοί των Tesla με τα αυτοκίνητα τους;

Πόσο φανατικοί είναι οι οδηγοί των Tesla με τα αυτοκίνητα τους;

Η απάντηση είναι τόσο που έφτασαν σε σημείο να κάνουν μπούλινγκ σε έναν οδηγό που αλλαξοπίστησε για χάρη μιας Ford Mustang Mach-E.

Του Γιάννη Σκουφή

Η μανία με τα Tesla έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με την εταιρεία του Elon Musk να αποτελεί πρότυπο στο παγκόσμιο μάρκετινγκ για τα όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα και στις κάτι λιγότερο από δύο δεκαετίες που δραστηριοποιείται. Μάλιστα, υπάρχουν πολλά κλαμπ και ομάδες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης που δηλώνουν φανατικοί με τα Tesla τους και πως δεν θα τα άλλαζαν με οτιδήποτε άλλο.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός Αμερικάνου ονόματι Sergio Rodriguez, ο οποίος συχνά- πυκνά περιγράφει στην Detroit Free Press τις «ηλεκτρικές» του εμπειρίες. Ο οποίος έχει στην κατοχή του ένα Tesla Model X και κάποια στιγμή δελεάστηκε από την ομολογουμένως ιδιαίτερα ελκυστική Ford Mustang Mach-E και αποφάσισε να την αγοράσει.

Ο ίδιος δηλώνει ενθουσιασμένος με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πέρα από το Tesla του, αποφάσισε να γράψει τις εμπειρίες του και για το Ford του. Έκπληκτος, διαπίστωσε πως άρχισε να λαμβάνει από οπαδούς της Tesla περιφρονητικά μηνύματα για την Mustang Mach-E και για την επιλογή που έκανε σε συνδυασμό με αρκετά σχόλια περί χρηματισμού του από τη Ford.

Αλλά εκεί που ο Sergio άρχισε να νιώθει εντελώς άβολα ήταν όταν άρχισε να λαμβάνει απειλητικά για την ζωή του μηνύματα του στιλ «πρόσεξε, το αυτοκίνητο σου θα χάσει τον έλεγχο και θα συγκρουστεί» ή «πως θα πάρει φωτιά την ώρα που το οδηγείς».

Η αντίδραση του Αμερικανού ήταν άμεση καταγγέλλοντας τις απειλές στην υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος και δημοσιοποιώντας τες στα social media. Η Ford απάντησε επίσημα μέσω του εκπροσώπου της λέγοντας πως λυπάται πολύ που ο πελάτης της άκουσε μέχρι και απειλές θανάτου για τις επιλογές του.

Αξιοσημείωτο είναι πως στις ΗΠΑ και σύμφωνα με έρευνα του κέντρου Pew, το 41% των ενήλικων Αμερικάνων έχει βιώσει διαδικτυακή παρενόχληση με το 14% να έχει δεχθεί σωματικές απειλές, το 11% να βιώνει διαδικτυακή καταδίωξη και το 25% πιο σοβαρές απειλές. Δικαιολογημένα, λοιπόν, ο Sergio να ανησύχησε. Το σίγουρο είναι πως κάθε φορά που θα οδηγεί το Ford του δεν θα νιώθει και πολύ ήσυχα έχοντας πάντοτε στο πίσω μέρος την απειλή των μανιακών με τα Tesla.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.