ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Tesla έχει υψηλή τάση και στην Ελλάδα!

H Tesla έχει υψηλή τάση και στην Ελλάδα!

Με το δεξί φαίνεται να ξεκίνησε τη νέα χρονιά στην ελληνική αγορά η Tesla, καθώς στο πρώτο τρίμηνο του 2021 από τα 419 συνολικά ηλεκτρικά που πωλήθηκαν τα 168 ανήκαν στην αμερικανική εταιρία.

Του Γιάννη Σκουφή

Η αμερικανική εταιρεία μπορεί να είναι από τις πιο νέες στο χάρτη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανία αλλά έχει καταφέρει πολλά περισσότερα από όσα αρκετές προσπαθούν εδώ και δεκαετίες. Το πρώτο και βασικό είναι το image και δεν υπάρχει σχεδόν κανείς που να μην έχει ακουστά την ύπαρξη της Tesla που κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Και παρόλο που το ελληνικό αγοραστικό κοινό εξακολουθεί να είναι επιφυλακτικό απέναντι στην ηλεκτροκίνηση η Tesla έχει καταφέρει να αυξάνει τις πωλήσεις της. Δίχως καν να έχει επίσημο φυσικό σημείο πώλησης με τις παραγγελίες που γίνονται μέσω του διαδικτύου!

Πιο συγκεκριμένα το 2020 στην Ελλάδα είχαν ταξινομηθεί μόλις 20 Tesla, ενώ η ανακοίνωση της άφιξης της αμερικανικής εταιρίας στη χώρα μας έγινε το περσινό καλοκαίρι με την ανακοίνωση των τιμών των μοντέλων της.

Περνώντας στο 2021 η Tesla είχε πουλήσει στους δύο πρώτους μήνες του έτους μόλις 4 αυτοκίνητα, αλλά οι συσσωρευμένες παραγγελίες εκτίναξαν τις πωλήσεις της εταιρείας για τον Μάρτιο στις 164 αυτοκίνητα!

Όπως και να το κάνουμε πρόκειται για μια εντυπωσιακή επίδοση δεδομένου πως η Tesla έχει μια πολύ μικρή παρουσία στην χώρα μας, τόσο σε πρακτικό επίπεδο (εγκαταστάσεις, σημεία επισκευής κ.α.), όσο και σε εμπορικό (διαφημίσεις, προωθητικές ενέργειες κ.α.).

Όπως και να το κάνουμε η Tesla εξακολουθεί να είναι μία εταιρεία-φαινόμενο και μένει να δούμε αν θα αντέξει τον ανταγωνισμό από τις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες που μόλις ξεκίνησαν να μπαίνουν δυναμικά στον χορό της ηλεκτροκίνησης…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.