ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το μοναδικό γιοτ έχει καμπίνα από Bentley!

Αυτό το μοναδικό γιοτ έχει καμπίνα από Bentley!

Η βρετανική εταιρεία μπορεί να είναι γνωστή για την ιστορία της στη αεροπλοΐα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν δραστηριοποιείται και στα σκάφη.

Του Γιάννη Σκουφή

Πολλές φορές έχουμε δει εταιρείες πολυτελών αυτοκινήτων να συνεργάζονται με αντίστοιχες κατασκευής πανάκριβων γιοτ, όπως για παράδειγμα η Bentley και η Contest Yacht. Οι οποίες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μία πλήρως εξατομικευμένη καμπίνα έχοντας ως πηγή έμπνευσης την Continental GT V8.

Δεν γνωρίζουμε αν ο ιδιοκτήτης της Bentley είναι και ο κάτοχος του 18μετρου Contest 59 CS. Αλλά το αποτέλεσμα είναι φανταστικό με τους ειδικούς της βρετανικής μάρκας να συνδυάζονται άψογα με τους Δανούς της Contest Yacht.

Τα κυρίαρχα υλικά της καμπίνας είναι το δέρμα και το ξύλο και ο πρωταρχικός στόχος ήταν ο διάκοσμος του γιοτ να δείχνει όσο πιο κοντά σε αυτό της Continental. Συγκεκριμένα, τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το τονισμένο του ανοιχτόχρωμου ξύλου που σχετίζεται με αυτό που υπάρχει στο ταμπλό, στις πόρτες και στην κονσόλα της Bentley.

Μάλιστα, η Bentley χρησιμοποίησε ένα ειδικό μηχάνημα ραφής που έχει και για τα αυτοκίνητα της, ώστε να δημιουργηθεί το μοναδικό μοτίβο στις επενδύσεις των καθισμάτων και των καναπέδων. Το οποίο (μοτίβο) είναι εξαιρετικής ακρίβειας και σχηματισμού χάρη σε 712 ραφές για την μορφοποίηση κάθε διαμαντιού.

Και όπως θα προσέξατε ο διάκοσμος δεν είναι το μόνο κοινό στοιχείο για τις δύο hyper-premium κατασκευές, αλλά και το χρώμα, καθώς το σκούρο μπλε του γιοτ βρίσκεται πολύ κοντά στο αστραφτερό Light Sapphire της Bentley.

Τέλος, να πούμε πως η προηγούμενη φορά που είχε συνεργαστεί η Bentley με εταιρία κατασκευής γιοτ ήταν το 2017 με την Princess Yachts. Τότε η βρετανική εταιρία είχε απευθυνθεί στην Pinstripe Walnut ώστε να καταφέρει να κατεργαστεί κορμούς από ειδικής ποικιλίας δέντρα για την κατασκευή του καταστρώματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, η «κόκκινη γραμμή» της Αθήνας και ο ρόλος των ΗΠΑ