ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το νέο Kia Sportage;

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το νέο Kia Sportage;

Ένα από τα πιο δημοφιλή και πιο αξιόπιστα SUV της αγοράς ανανεώθηκε σφαιρικά και δηλώνει πανέτοιμο για να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη από τα τέλη του έτους.

Του Γιάννη Σκουφή

Τότε ή λίγο μετά το περιμένουμε και στη χώρα μας, ενώ το νέο Sportage δείχνει πιο «ετοιμοπόλεμο» από ποτέ. Καταρχήν, η σχεδίαση του με την εμφατική μάσκα διαθέτει ένα έντονα μεταμοντέρνο στιλ που αναμφίβολα προσδίδει μια διαφορετικότητα στην πολυπληθή και άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των SUV.

Από πλευράς διαστάσεων το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4,60 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο των 2.755 χιλιοστών προμηνύει μεγάλους και άνετους χώρους. Ενδεικτικό είναι το πορτμπαγκάζ των 637 λίτρων της προσθιοκίνητης έκδοση με κιτ επισκευής ελαστικού.

Το ταμπλό διαθέτει μια σύγχρονη διάταξη από δύο οθόνες που βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους και έχουν και μια κλίση προς τον οδηγό. Αμφότερες έχουν διαγώνιο 12,0 ιντσών. Από κει και πέρα ο ψηφιακός πίνακας οργάνων προσφέρει μεγάλο εύρος πληροφόρησης με επιλογή διαφορετικών θεματικών ενοτήτων, ενώ από την οθόνη αφής ελέγχεται το σύστημα infotainment.

H κίνηση των Κορεατών να διατηρήσουν τους φυσικούς διακόπτες, που βρίσκονται πιο χαμηλά είναι σοφή, ενώ όπως και στην περίπτωση του alter ego Hyundai Tucson το σύνολο των συστημάτων ασφαλείας και άνεσης είναι υπερπλήρες.

Από το Tucson προέρχεται και η γκάμα των κινητήρων, ενώ και τα δύο SUV βασίζονται στο ίδιο πλαίσιο. Έτσι οι βασικοί κινητήρες είναι τετρακύλινδροι 1.600 κυβικών με αυτούς της βενζίνης να αποδίδουν 150 και 180 ίππους και τον diesel 136.

Επίσης θα υπάρχει και υβριδική έκδοση, επίσης 1.600 κυβικών με 230 ίππους καθώς και μια plug-in υβριδική με 265 ίππους που θα είναι και η πιο ισχυρή της γκάμας. Ανάλογα με την έκδοση υπάρχει και τετρακίνηση.

Αυτά για το νέο Kia Sportage που περνά στην 5η του γενιά και το περιμένουμε στην χώρα μας από τα τέλη του έτους σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πισωγύρισμα με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων: Σκέψεις για νέα μέτρα - Τι θα γίνει με τις μάσκες