ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η Mercedes 600 Pullman είναι πανάκριβη

Αυτή η Mercedes 600 Pullman είναι πανάκριβη

Η λευκή, πλήρως ανακατασκευασμένη Pullman κοστίζει όσο περίπου πέντε Ferrari SF90.

Του Γιάννη Σκουφή

Όταν παρουσιάστηκε πριν από περίπου 58 χρόνια η Mercedes 600 είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση και είχε τραβήξει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ήταν μια λιμουζίνα με τα όλα της, είχε υψηλά επίπεδα πολυτέλειας και τεράστιους χώρους ώστε να υπερκαλύπτονται οι απαιτήσεις επιχειρηματιών, καλλιτεχνών, πολιτικών και λοιπών VIPs.

Η συγκεκριμένη W100 Pullman 600 είχε κατασκευαστεί το 1975 για έναν πελάτη της Mercedes από το Λίβανο και πωλείται στην γερμανική ιστοσελίδα mechatronic.de έχοντας ολοκληρώσει μια πλήρη ανακατασκευή από τη Mercedes-Benz Classic.

Όπως μπορείτε να δείτε στην οθόνη σας το λευκό περλέ του αμαξώματος λάμπει σαν καινούργιο, ενώ το εσωτερικό έχει επενδυθεί με νέο μπορντό χρώματος δέρμα υψηλής ποιότητας. Ένα από τα highlight είναι η ηλιοροφή με την ρετρό της κατασκευή να μας παραπέμπει στη δεκαετία του ’70.

Γενικότερα υπάρχουν και πρόσθετα σύγχρονα στοιχεία όπως τα σποτ οροφής, μια οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα, ένα διαχωριστικό πάνελ που απομονώνει τον οδηγό από τα πίσω καθίσματα και πολλά άλλα. Όπως κάμερες και αισθητήρες υποβοήθησης για να παρκάρει αυτή η τεράστια λιμουζίνα ή τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα με το μίνι-μπαρ που έχουν σχεδιαστεί με βάση τις μοντέρνες Maybach.

Κάτω από το τεράστιο καπό υπάρχει ένας κινητήρας 250 ίππων και προφανώς είναι ο αυθεντικός V8 των 6.300 κυβικών που κινούσε τους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 4 σχέσεων. Όλα αυτά με τη συγκεκριμένη Pullman να έχει διανύσει μόλις 1.200 χιλιόμετρα και τον ιδιοκτήτη της να ζητά 2.320.000 ευρώ!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ταξίδι με πλοίο: Πώς θα γίνονται από σήμερα οι έλεγχοι - Ποια έγγραφα χρειάζονται