ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Bugatti παρέδωσε και την τελευταία Divo

H Bugatti παρέδωσε και την τελευταία Divo

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο η γαλλική φίρμα παρέδωσε σε έναν πελάτη της στην Ευρώπη το τελευταίο αυτοκίνητο αυτής της πολύ ειδικής σειράς. Βαμμένο στο χρώμα της αγωνιστικής Bugatti EB 110 LM.

Του Γιάννη Σκουφή

Τον Albert Divo, τον Γάλλο οδηγό αγώνων και δύο φορές νικητή του Targa Florio την δεκαετία του 1920, μπορεί να μην τον γνωρίζαμε αλλά η Bugatti μας έδωσε την ευκαιρία να τον μάθουμε το 2018 όταν παρουσίασε την πολύ ειδική Divo.

Τόσο ειδική που το κόστος της κάθε μια από τις 40 όλες και όλες που κατασκευάστηκαν έφτανε το αστρονομικό ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ. Και τόσο ποθητή που η Bugatti είχε ανακοινώσει πως όλες οι Divo είχαν γίνει sold out πριν καν ξεκινήσει η κατασκευή της. Χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη παραδόθηκε μόλις πέρυσι τον Αύγουστο και η τελευταία, αυτή των φωτογραφιών μας, μόλις πρόσφατα.

H Divo είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της Bugatti που ουσιαστικά δεν είναι ολοκαίνουργιο αλλά μια παραλλαγή της Chiron με διαφορετικό αμάξωμα και πιο εξεζητημένη αεροδυναμική. Συγκεκριμένα, προτεραιότητα έχει δοθεί στην παραγωγή των μέγιστων δυνατών αεροδυναμικών φορτίων προκειμένου να έχει σημνατικά μεγαλύτερα περιθώρια πρόσφυσης στις στροφές και ταυτόχρονα να είναι πιο σταθερή στις ευθείες.

Υπεύθυνος για την κίνηση και της Divo είναι ο γνωστός W16 με την ισχύ του να παραμένει στους 1.500 ίππους, αλλά την τελική να περιορίζεται στα 380 χλμ./ώρα (από 420 της νορμάλ Chiron) λόγω της πιο heavy-duty αεροδυναμικής. Ενδεικτικό πάντως των δυνατοτήτων της Divo είναι πως στην πίστα του Nardo είναι ταχύτερη κατά 8,0 δεύτερα σε σχέση με την Chiron. Εντυπωσιακό. Άλλωστε, για μια Bugatti μιλάμε. Και μάλιστα με την υπερτριπλάσια τιμή της Chiron.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Ματωμένος γάμος» στην Καβάλα: Τρεις νεκροί σε τρομακτικό τροχαίο - Πώς μηχανή σκόρπισε το θάνατο