ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Mini Strip τα πέταξε όλα έξω

Το Mini Strip τα πέταξε όλα έξω

Είναι δυνατόν ένα Mini να μπορεί να κάνει στριπτίζ; Ένας σχεδιαστής μόδας φρόντισε για αυτό πετώντας ότι ήταν απαραίτητο και δίνοντας την δική του minimal άποψη.

Του Γιάννη Σκουφή

Το Mini Cooper SE όλοι το γνωρίζουμε στην τρίθυρη ηλεκτρική του έκδοση. Ωστόσο, οι ιθύνοντες της εταιρείας αποφάσισαν να συνεργαστούν με το Βρετανό σχεδιαστή μόδας Paul Smith για να δημιουργήσουν κάτι το διαφορετικό χρησιμοποιώντας τις αξίες της βιωσιμότητας, της απλότητας και της διαφάνειας.

Αυτές οι αξίες αποτυπώνονται από την χρήση ανακυκλωμένων υλικών που είναι διάσπαρτα σε διάφορα μέρη του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα το Perspex είναι ένα είδους συνθετικού υλικού που μοιάζει με πλαστικό και από αυτό είναι κατασκευασμένα τα τάσια των τροχών, η μάσκα, τα περιμετρικά προστατευτικά του αμαξώματος και πολλά άλλα.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, στο εσωτερικό σχεδόν όλος ο διάκοσμος αποτελείται από νέα υλικά που έχουν διαμορφωθεί και κατεργασθεί με τη βοήθεια των 3D εκτυπωτές. Το ταμπλό είναι εντελώς νέο, στο μεγαλύτερο του μέρος καλύπτεται από φελλό, δεν έχει καν πίνακα οργάνων, απουσιάζουν οι γνωστοί φυσικοί διακόπτες, ενώ νέο είναι και το τιμόνι.

Μια από τις πιο αξιοσημείωτες λεπτομέρειες αφορά στην απουσία της μεγάλης κεντρικής οθόνες αφού η απέριττη άποψη του σχεδιαστή δε συνάδει με αυτή και για τη συνδεσιμότητα χρησιμοποιεί μια βάση για smartphone. Επίσης, τα καθίσματα έχουν επένδυση από οικολογικά υλικά, ενώ τα πατάκια είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο καουτσούκ.

Με όλες αυτές τις αλλαγές το Mini Strip ζυγίζει αρκετά λιγότερα κιλά από την κανονική του έκδοση. Η Mini δεν μας λέει πόσα, αλλά σίγουρα η αυτονομία της μπαταρίας των 32,6 kWh θα είναι καλύτερη από του μοντέλου παραγωγής. Όσο για το εικονιζόμενο μοντέλο που βλέπετε φυσικά και δεν πρόκειται να μπει στην παραγωγή, αλλά αποτελεί μια καλή σπουδή για ένα πιο βιώσιμο μέλλον με υλικά που δεν επιβαρύνουν την φύση και το περιβάλλον.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έξοδος Δεκαπενταύγουστου: Φεύγουν κι οι τελευταίοι! Μέτρα για τις μετακινήσεις αλλά και τον κορονοϊό