ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό είναι ένα από τα πιο cool αγροτικά στο κόσμο

Αυτό είναι ένα από τα πιο cool αγροτικά στο κόσμο

Πόλο έλξης στους δρόμους δεν αποτελούν μόνο τα σπορ μοντέλα, αλλά και τα μεγάλα αγροτικά. Ειδικά αν μιλάμε για ένα σπάνιο προπολεμικό.

Του Γιάννη Σκουφή

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους το pick-up των φωτογραφιών μας μοιάζει περισσότερο με φορτηγό και λιγότερο με αγροτικό και είναι το PW (Power Wagon) της Dodge.

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά κλασικά 4x4 της αμερικανικής αγοράς και από τα πρώτα μαζικής παραγωγής που είχαν χρησιμοποιηθεί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για την μεταφορά πολεμοφόδιων και αγαθών αλλά και μετά από αυτόν.

Έτσι το PW έχει ιδιαίτερη σημασία για την αμερικανική αγορά και όπως είναι λογικό υπάρχουν αρκετές ανεξάρτητες εταιρίες που πραγματοποιούν διάφορες αναπαλαιώσεις και ανακατασκευές.

Σε αυτό το πλαίσιο, το «αγροτικό» (επιτρέψτε μας να το λέμε έτσι αφού για τα αμερικανικά σταθμά πρόκειται για ένα pick-up) που βλέπετε μπορεί να έχει μια προπολεμική εμφάνιση αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα restomod από την Legacy Classic Trucks. Μίας εταιρείας που βρίσκεται στο Ουαϊόμινγκ των ΗΠΑ και που μεταξύ άλλων αναλαμβάνει την κατασκευή Power Wagons έναντι 325.000 δολαρίων!

Τα μηχανικά μέρη προέρχονται από την Jeep, όπως ο V8 των 6.700 κυβικών που με την επιμέλεια της Mopar αποδίδει 435 ίππους. Εναλλακτικά υπάρχει και μικρότερος με… 6.200 κυβικά και 430 ίππους, καθώς και ένας turbo diesel της Cummins με 170 ίππους από 3.900 κυβικά.

Εννοείται πως υπάρχει σύστημα τετρακίνησης με κοντές σχέσεις και διαφορικά που «κλειδώνουν», όπως άλλωστε αρμόζει σε κάθε αυθεντικό 4x4. Επίσης υπάρχουν και αρκετές δυνατότητες εξατομίκευσης για το αμάξωμα που είναι διαθέσιμο είτε με κλασική καμπίνα και μεγάλη καρότσα είτε ως διπλοκάμπινο με μικρότερο χώρο φόρτωσης.

Όσο για την καμπίνα αυτή καθαυτή έχει όλα τα κομφόρ συνδυάζοντας την σύγχρονη αύρα με εκείνη του αρχέτυπου Power Wagon.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.