ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Tesla Model 3 είναι το κορυφαίο ηλεκτρικό της Ευρώπης

To Tesla Model 3 είναι το κορυφαίο ηλεκτρικό της Ευρώπης

Για το 2021 όλα δείχνουν πως το Model 3 θα είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ευρωπαϊκής αγοράς.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Tesla έχει ξεπεράσει εδώ και αρκετούς μήνες τα όποια προβλήματα παραγωγής είχε και με τους άλλους κατασκευαστές να παίρνουν στα σοβαρά την ηλεκτροκίνηση μόλις τον τελευταίο καιρό, λογικό είναι η εταιρεία του Elon Musk να σημειώνει πολύ υψηλές πωλήσεις.

Έτσι λοιπόν από τον Ιανουάριο μέχρι και το Νοέμβριο της χρονιάς που πλέον πέρασε, το Model 3 κατάφερε να κερδίσει την προτίμηση 113.397 οδηγών στην Ευρώπη και όλα δείχνουν πως τίποτε δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία του και να αναδειχθεί πρωταθλητής στην κατηγορία των EV στη Γηραιά Ήπειρο.

Δεύτερο και με πολύ μεγάλη διαφορά από το Model 3, έρχεται το VW ID.3 με 63.109 πωλήσεις για το πρώτο 11μηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η Jato Dynamics. Μιλώντας με ποσοστά το Tesla Model 3 παρουσιάζει μια αύξηση κατά 84% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο για το 2020, ενώ το VW ID.3 βρίσκεται στο +125%.

Αξιοσημείωτο είναι πως το Σεπτέμβριο το Model 3 ήταν συνολικά το μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις στην Ευρώπη. Παράλληλα, η Tesla αναμένεται να έχει ένα μερίδιο αγοράς της τάξη του 2% ξεπερνώντας π.χ. αυτό των Jaguar Land Rover.

Με αυτά και αυτά η Tesla αναμένεται να ολοκληρώσει μια πολύ πετυχημένη χρονιά στην Ευρώπη φτάνοντας συνολικά τις 170.000 πωλήσεις. Παρά ταύτα στους κατασκευαστές ο όμιλος Volkswagen με όλα του τα σήματα (Volkswagen, Audi, Skoda, Seat κ.α.) έχει καταφέρει να πουλήσει περισσότερα από 300.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό νούμερο για το 2021 είναι πως το 11% των συνολικών πωλήσεων αντιστοιχεί σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και του χρόνου το νούμερο αυτό αναμένεται να διπλασιαστεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.