ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τι αλλαγές φέρνει η Tonale στην Alfa Romeo;

Τι αλλαγές φέρνει η Tonale στην Alfa Romeo;

Μετά από πολύχρονη αναμονή οι Ιταλοί παρουσίασαν το δεύτερο τους SUV και ταυτόχρονα μια σειρά από εκπλήξεις.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Tonale που παρουσιάστηκε πριν από μερικές μέρες είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για την Alfa Romeo. Τόσο επειδή διευρύνει την γκάμα της μάρκας με ένα SUV που τοποθεταίται στην καρδιά της κατηγορίας διεκδικώντας τη δική του θέση στον ήλιο.

Μάλιστα, η Tonale έχει μια πλήρη γκάμα από υβριδικά και plug-in υβριδικά σύνολα πρόωσης. Από εκεί και πέρα οι φήμες θέλουν να προστίθεται και μία ηλεκτρική έκδοση που, ωστόσο, δεν θα έχει σχέση με το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που θα παρουσιάσει η Alfa Romeo το 2024. Η οποία μετά το 2025 θα παρουσιάζει μόνο καινούργια EVs.

Πιο νωρίς όμως θα δούμε μια σπορ έκδοση με την παραδοσιακή ονομασία Quadrifoglio που θα έχει τουλάχιστον 350 άλογα και ανάλογα δυναμικά χαρακτηριστικά. To πιο πιθανό είναι η κορυφαία έκδοση της Tonale να μην έχει ένα hardcore χαρακτήρα -όπως οι αντίστοιχες εκδόσεις των Stelvio και Giulia- αλλά ένα πιο καθημερινό στήσιμο σε συνδυασμό με πολύ καλές επιδόσεις.

Ταυτόχρονα, οι Ιταλοί με αφορμή την Tonale θα επαναφέρουν διάφορες σπορ εκδόσεις και πολλές εξατομικευμένες εκδοχές. Και για αυτό το λόγο έχουν φουντώσει οι φήμες και για μια Tonale κουπέ, με οροφή που θα χαμηλώνει προς τα πίσω, κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων μοντέλων της κατηγορίας.

Από την άλλη η Alfa Romeo δεν θα περιοριστεί μόνο στην Tonale, καθώς εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της παραγωγής one off και πολύ περιορισμένης παραγωγής αυτοκινήτων. Τα οποία θα είναι εμπνευσμένα από το ένδοξο παρελθόν της μάρκας που έχει να επιδείξει πολλά και διάφορα ιστορικά ονόματα, όπως την Duetto και την T33 Stradale.

Φυσικά, για να γίνουν όλα αυτά η ιταλική εταιρεία θα πρέπει να σταθεροποιήσει τα οικονομικά της και να αυξήσει τις πωλήσεις της μέσα από την δυναμική του ομίλου Stellantis. Διότι οι one-off δημιουργίες και τα πολύ συλλεκτικά μοντέλα είναι εντυπωσιακά και ακριβά, αλλά η κερδοφορία σε μια mainstream εταιρία προκύπτει από τον όγκο των πωλήσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.