ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα σπέσιαλ Zenith με αγωνιστικό χρώμα

Ένα σπέσιαλ Zenith με αγωνιστικό χρώμα

Για να γιορτάσει την δεύτερη χρονιά της στο πρωτάθλημα Extreme E η πασίγνωστη ελβετική ωρολογοποιία σχεδίασε έναν πολύ ειδικό χρονογράφο.

Του Γιάννη Σκουφή

Το Extreme E είναι ένα πρωτάθλημα με εκτός δρόμου διαδρομές στο οποίο συμμετέχουν αποκλειστικά ηλεκτρικά αγωνιστικά. Διοργανώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι με την συμμετοχή 9 ομάδων και 18 οδηγών. Το πρώτο τίτλο κατέκτησε η ομάδα Rosberg X Racing σε διάφορες ειδικές που έγιναν στην Σαουδική Αραβία, καθώς λόγω της πανδημίας αντικαταστάθηκαν οι αγώνες που ήταν να γίνουν στη Νότια Αμερική.

Το πρωτάθλημα του 2022 θα ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο, ξανά στη Σαουδική Αραβία, ενώ φέτος θα συμμετέχει και η McLaren. Πρόκειται για μια διοργάνωση που αποκτά συνεχώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον μιας και συμμετέχουν τρανταχτά ονόματα όπως οι Carlos Sainz, Nasser Al-Attiyah, Sebastien Loeb κ.α.

Αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών είναι η Continental, ενώ ένας από τους βασικούς συνεργάτες και χορηγούς της διοργάνωσης είναι η Zenith. Η οποία γιορτάζει το δεύτερο χρόνο της με την Extreme E δημιουργώντας το DEFY Extreme E «Desert X Prix» εμπνευσμένο από τον αγώνα που έγινε στο Neom της Σαουδικής Αραβίας.

Πρόκειται για ένα πανάκριβο χρονογράφο που θα κατασκευαστεί σε μόλις 20 κομμάτια. Η κάσα του έχει διάμετρο 45 χιλιοστών και είναι κατασκευασμένη από ανθρακόνημα σε συνδυασμό με τιτάνιο. Φυσικά είναι ιδιαίτερα ανθεκτική και αδιάβροχη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr