ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η McLaren F1 αποτελείται από 1.432 κομμάτια

Αυτή η McLaren F1 αποτελείται από 1.432 κομμάτια

Η Lego διευρύνει την πολύ ενδιαφέρουσα γκάμα Technic της γύρω από την αυτοκίνηση παρουσιάζοντας ένα πολύ ξεχωριστό κιτ.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα Lego Technic είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε, τόσο σε κάποιον άλλο όσο και στον εαυτό σας. Αν μάλιστα έχετε και το πνεύμα του μάστορα θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσα την όλη διαδικασία της συναρμολόγησης των κομματιών.

Μάλιστα, στο κιτ για το μονοθέσιο της F1 έχει δοθεί βαρύτητα στην παραμικρή λεπτομέρεια καθώς υπάρχουν κινούμενα πιστόνια του V6, ένα λειτουργικό διαφορικό, τιμόνι που στρίβει και μια ανάρτηση που ανεβοκατεβαίνει.

Μόλις ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση θα πρέπει να υπολογίσετε πως ο χώρος που πιάνει η McLaren είναι περίπου 65 εκατοστά σε μήκος, 27 εκατοστά σε πλάτος και 13 εκατοστά σε ύψος.

Για την σχεδίαση του όλο πακέτου οι ειδικοί της Lego συνεργάστηκαν με τους ειδικούς της McLaren. Επειδή η συναρμολόγηση είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και για να αποφευχθούν τυχόν λάθη, η Lego συστήνει την όλη διαδικασία να την αναλάβει ή να την επιμεληθεί κάποιος ενήλικας.

Άλλωστε το γεγονός και μόνο πως το όλο κιτ αποτελείται από 1.428 κομμάτια υποδηλώνει τον βαθμό δυσκολίας. Συγκριτικά, η Senna GTR αποτελείται από 830 κομμάτια. Πάντως, υπάρχουν και πιο σύνθετα κιτ, όπως η Bugatti Chiron με 3.599 κομμάτια ή η Lamborghini Sian με 3.696 κομμάτια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.