ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ακόμη και η Maserati γίνεται ηλεκτρική!

Ακόμη και η Maserati γίνεται ηλεκτρική!

Οι Ιταλοί προχωρούν με γοργούς ρυθμούς προς την ηλεκτροκίνηση και αποκαλύπτουν τη GranTurismo Folgore.

Του Γιάννη Σκουφή

Μετά από μία μεγάλη περίοδο αβεβαιότητας η Maserati φαίνεται να βάζει το νερό στο αυλάκι προετοιμάζοντας ένα μέλλον που θα έχει ηλεκτρικά μοντέλα. Αυτή είναι η απόφαση του ομίλου Stellantis για την ιταλική εταιρεία, η οποία πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα μερικές επίσημες φωτογραφίες του νέου της μοντέλου. Της GranTurismo Folgore, με το Folgore στα ελληνικά να σημαίνει αστραπή.

Παρά το ηλεκτρικό υπόβαθρο ο σχεδιασμός παραμένει αυθεντικός Maserati, με ένα μεγάλο καπό που καταλήγει σε μια πιο κλειστή μάσκα. Όχι όμως και τελείως κλειστή, προκειμένου να τονίζεται το σπορ στοιχείο.

Όπως είπαμε η Folgore θα είναι πλήρως ηλεκτρική και πιθανότατα θα έχει από ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε άξονα για να αποδίδει τουλάχιστον 1.000 ίππους. Μάλιστα οι φήμες κάνουν λόγο ακόμα και για 1.200 ίππους και τρεις ηλεκτροκινητήρες, ενώ εκτός απροόπτου θα υποστηρίζεται τεχνολογία 800V, που υποστηρίζει ταχύτερους χρόνους φόρτισης αλλά και μπαταρίες νέας γενιάς για ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία.

Από πλευράς επιδόσεων σημειώστε ένα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 3,0 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα.