ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Huracan GT3 EVO2 είναι το νέο όπλο των Ιταλών

Η Huracan GT3 EVO2 είναι το νέο όπλο των Ιταλών

Και όχι μόνο καθώς με αυτήν την Lamborghini που βασίζεται στην εξίσου πολεμική STO κάποιοι λίγοι τυχεροί μπορούν να γράφουν γύρους σε πίστες.

Του Γιάννη Σκουφή

Μπροστά στα μονοθέσια της Formula 1 τα αγωνιστικά του WRC είναι σίγουρα ποιο γήινα και για πολλούς και πιο όμορφα. Αυτά όμως που κλέβουν την παράσταση δεν είναι άλλα από τα αγωνιστικά που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα τουρισμού (gran turismo) και που επίσης βασίζονται σε μοντέλα παραγωγής.

Ένα από τα πιο όμορφα είναι η Huracan της Lamborghini η οποία βασίζεται στην STO και έχει όλα τα απαραίτητα για να δίνει μάχες στις πίστες.

Πρόσφατα, οι Ιταλοί ανακοίνωσαν την 3η γενιά της αγωνιστικής έκδοσης προδιαγραφών GT3, η οποία ξεχωρίζει χάρη στις αεροδυναμικές της αναβαθμίσεις βάσει των νέων κανονισμών της FIA για το 2022.

Το νέο πακέτο EV2 το έχει αναλάβει το αγωνιστικό τμήμα Squadra Corse και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ακόμη πιο δυνατά φρένα από ανθρακονήματα, μία τεράστια πίσω φτερούγα, επανασχεδιασμένο κλωβό ασφαλείας με πλευρικά προστατευτικά επίσης από ανθρακόνημα.

Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, πάντα με τον V10 των 5,2 λίτρων που αποδίδει 590 ίππους και οι οποίοι καταλήγουν στους πίσω τροχούς.

Αξιοσημείωτο είναι πως την αναβάθμιση με το πακέτο EVΟ2 μπορούν να την έχουν και όσοι ήδη έχουν μία GT3 EVO. Ένα πολύ πετυχημένο αγωνιστικό που ήδη έχει διεθνώς πάνω από 40 νίκες σε έξι πρωταθλήματα. Και πιθανότατα να τις διευρύνει ακόμη περισσότερο.