ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Όταν η De Tomaso P72 πήγε στη λίμνη του Κόμο

Όταν η De Tomaso P72 πήγε στη λίμνη του Κόμο

Το ιταλικό supercar είναι ένα από τα πιο όμορφα αυθεντικά supercar που έχουμε δει το τελευταίο καιρό.

Του Γιάννη Σκουφή

Όπως κάθε χρόνο έτσι και πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε στη λίμνη του Κόμο, στην Ιταλία, η κοσμοπολίτικη εκδήλωση Concorso D' Eleganza Villa D' Este στην οποία συγκεντρώνονται μερικά από τα πιο εξεζητημένα τετράτροχα του πλανήτη.

Ανάμεσα τους βρέθηκε και η De Tomaso P72. Και αν σας λέει κάτι το όνομα είναι επειδή πριν από ακριβώς 60 χρόνια είχε ιδρυθεί η ιταλική εταιρία, η οποία πτώχευσε το 2004 για να αναστηθεί πριν από μερικά χρόνια από την IdealVenture του Χονγκ Κονγκ με την υποστήριξη του ομίλου Capricorn.

Έτσι, πριν από τρία χρόνια η De Tomaso παρουσίασε στο Goodwood of Festival το πρωτότυπο P72, το οποίο πλέον είναι έτοιμο ώστε το πρώτο από τα 72 όλα και όλα που θα κατασκευαστούν να παραδοθεί στο νέο ιδιοκτήτη του στις αρχές του επόμενου έτους.

Στο Κόμο φωτογραφήθηκε για μία ακόμη φορά το γαλάζιο πρωτότυπο που είχε δώσει το παρόν σε ανάλογου ύφους εκδηλώσεις στο Μαϊάμι και στη Φλόριντα. Aν και οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν το P72 να κατασκευάζεται στις ΗΠΑ, τελικά οι πιο πρόσφατες αναφέρουν πως θα παράγεται κοντά στο Nurburgring.

Αμερικανής προέλευσης θα είναι και ο V8. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για έναν twin-turbo της Ford που θα αποδίδει περίπου 700 άλογα που θα περνούν στους πίσω τροχούς. Το πανέμορφο αμάξωμα βασίζεται πάνω σε ένα πλαίσιο κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ενώ όλες οι προδιαγραφές είναι ανάλογες ενός supercar. Όπως και η τιμή του που είναι περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.