ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τι γνωρίζετε για την BYD;

Τι γνωρίζετε για την BYD;

Ίσως να μην την έχετε καν ακουστά. Ωστόσο, πολύ σύντομα αυτό θα αλλάξει, καθώς η κινεζική εταιρία έχει μεγάλα σχέδια και για την Ευρώπη.

Του Γιάννη Σκουφή

Η BYD είναι μία από τις κινεζικές εταιρίες που από τα όσα γνωρίζουμε και διαβάζουμε θα μπορούσε να σταθεί με αξιώσεις στην απαιτητική αγορά της Ευρώπης. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο πως η BYD έχει καταφέρει να προσπεράσει σε πωλήσεις ηλεκτρικών ακόμη και το VW Group!

Και γιατί όχι αφού όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω βίντεο κατασκευάζει εξαιρετικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα με προδιαγραφές και επιδόσεις που θα ζήλευε ακόμη και η πολύ-διαφημισμένη Tesla.

Και για να κάνει πιο γνωστές τις δυνατότητες των μοντέλων της η BYD ανάρτησε στο Twitter μερικά από τα αποτελέσματα στο απαιτητικό τεστ του ταράνδου από το οποίο πέρασε με 83,5 χλμ./ώρα.

Πρόκειται για μία εξαιρετική επίδοση που φέρνει το κινεζικό ηλεκτρικό σεντάν σε καλύτερα επίπεδα από πολλά σπορ μοντέλα όπως είναι η Porsche Taycan ή η BMW M4. Μάλιστα, απείλησε το ρεκόρ των 85 χλμ./ώρα που ανήκει στη Citroen Xantia Activa V6 από το 1999.

Το πιο εντυπωσιακό πάντως είναι η επίδοση στο σλάλομ με την BYD να ανακοινώνει μία μέγιστη ταχύτητα τα 133 χλμ./ώρα. Μιλάμε για μία απίστευτη επίδοση αφού αν πιστέψουμε τους Κινέζους.

Πάντως, η BYD αναφέρει πως το μυστικό της έχει να κάνει με ένα σύστημα που το αποκαλεί CTB και δεν αφορά μόνο σε κάποιο είδος ενεργητικής ανάρτησης αλλά στην ενσωμάτωση της συστοιχίας της μπαταρίας στο πλαίσιο προσφέροντας εξαιρετικά χαμηλό κέντρο βάρους και ταυτόχρονα πολύ υψηλό βαθμό ακαμψίας.