ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιστροφή στα ρετρό σπορ μοντέλα!

Επιστροφή στα ρετρό σπορ μοντέλα!

Η ηλεκτροκίνηση δημιουργεί νέα δεδομένα συμπεριλαμβάνοντας την επιστροφή μοντέλων από περασμένες pop δεκαετίες.

Του Γιάννη Σκουφή

Όπως ίσως να έχετε ακούσει αρκετές εταιρείες σκέπτονται να επαναφέρουν ρετρό σχήματα από πολύ γνωστά μοντέλα του προηγούμενου αιώνα. Ένα από αυτά είναι και ο θρυλικός Σκαραβαίος. Έτσι έχουμε ήδη δει τη σύγχρονη έκδοση της θρυλικής «κλούβας», το ID. Buzz που έκανε πρεμιέρα στην Αστυπάλαια και θα δούμε πολλά ακόμα τέτοια μοντέλα. Ανάμεσα σε αυτά και το Renault 5.

Το ίδιο αναμένεται να γίνει και με αρκετά σπορ μοντέλα όπως την επική Supra που βλέπετε στην οθόνη σας. Η οποία Supra δεν είναι πραγματική αλλά δημιουργημένη από έναν μετρ στην επεξεργασία εικόνας που είχε ως πηγή έμπνευσης τη Supra της 3ης γενιάς με την κωδική ονομασία A70.

Όπως μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό με ένα μακρύ καπό που συνδυάζει τις εισαγωγές αέρα της σύγχρονης Supra με τους προβολείς και την μάσκα που μας παραπέμπουν στη δεκαετία του ‘80. Το πίσω μέρος είναι εξίσου ελκυστικό και μας παραπέμπει περισσότερο στα αμερικανικά πρότυπα.

Πιθανότατα να έχετε παρατηρήσει πως στο πίσω μέρος υπάρχει μία κεντρική διπλή απόληξη. Και αυτό επειδή ο δημιουργός των renderings τονίζει πως θέλει να αποτίνει φόρο τιμής στο αρχέτυπο μοντέλο.

Με μερικές ελάχιστες αλλαγές μπορεί να δημιουργηθεί και ηλεκτρική εκδοχή την οποία καλό θα ήταν να έριχναν μια ματιά ακόμη και οι άνθρωποι της Toyota. Διότι θα είχε πολύ ενδιαφέρον να βλέπαμε μια τέτοια ρετρό ηλεκτρική Supra στους δρόμους, δε νομίζετε; Η οποία θα μπορούσε ίσως να είναι και καλύτερη από την σημερινή που πρακτικά είναι μια ιαπωνική βερσιόν της BMW Z4.