ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιας εταιρείας είναι αυτό το πολύ σπάνιο ποδήλατο;

Ποιας εταιρείας είναι αυτό το πολύ σπάνιο ποδήλατο;

Πρόκειται για ένα ποδήλατο που είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο με μία ηλικία που ξεπερνά την δεκαετία.

Του Γιάννη Σκουφή

Ακόμη και αν είστε φανατικός οπαδός των εταιρειών που κατασκευάζουν υπέρ-αυτοκίνητα μάλλον θα δυσκολευτείτε να μαντέψετε την προέλευση του ποδηλάτου.

Αν πάλι έχετε πέσει μέσα τότε θα ξέρετε κάτι παραπάνω για την ολλανδική Spyker που έχει κατασκευάσει πολύ ειδικά σε σχεδίαση supercars, που πτώχευσε, που επανήλθε πριν από δύο χρόνια και που ακόμα περιμένουμε να δούμε κάτι νέο.

Για την ώρα μπορούμε να θυμηθούμε κάτι από τα παλιά. Κάτι από το 2009 όταν η Spyker συνεργάστηκε με την γνωστή εταιρία ποδηλάτων υψηλών προδιαγραφών Koga για να προκύψει το Aeroblade.

Ένα σούπερ ποδήλατο με πλαίσιο από τιτάνιο και με σχεδιαστικές επιρροές από τα αυτοκίνητα της ολλανδικής εταιρείας. Μάλιστα, την εποχή που παρουσιάστηκε το Aeroblade διακρίθηκε με πολλά βραβεία σχεδίασης, ανάμεσα τους και το διεθνές Red Dot Award.

Συνολικά έχουν κατασκευαστεί μόλις 50 Aeroblade τα οποία προφανώς αγοράσθηκαν περισσότερο για την συλλεκτική τους αξία παρά για να κάνει κάποιος βόλτες και να ασκείται.

Χαρακτηριστικό είναι πως ένα από αυτά εθεάθη να πωλείται σε δημοπρασία στο διαδίκτυο με την τιμή πώλησης να φτάνει τις 10.000 ευρώ. Τα οποία θα μπορούσαν να θεωρηθούν και λίγα αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για το ένα από τα τελευταία (το Νο 45) από τα συνολικά πενήντα Aeroblade που κατασκευάστηκαν.