ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε μία καρέκλα για βόλτες στο γραφείο (video)

Δείτε μία καρέκλα για βόλτες στο γραφείο (video)

Εργάζεστε σε ένα τεράστιο γραφείο με πολλά μέτρα άπλας και που χρειάζεται να σηκώνεστε κάθε λίγο και λιγάκι για να κάνετε διάφορες δουλειές;

Του Γιάννη Σκουφή

Μια ομάδα σχεδιαστών και μηχανικών στην Volkswagen βρήκαν το χρόνο για να κατασκευάσουν μία πολύ ιδιαίτερη καρέκλα γραφείου. Τόσο ιδιαίτερη που μας παραπέμπει σε ένα κάθισμα οδηγού το οποίο εφοδιάζεται με όλα τα σχετικά αξεσουάρ.

Συγκεκριμένα, την καρέκλα αυτή κατασκεύασαν οι μηχανικοί του τμήματος επαγγελματικών της Volkswagen Νορβηγίας παίρνοντας ένα κάθισμα οδήγησης και προσθέτοντας ένα κορμό με ροδάκια.

Τα μπροστινά είναι μεγαλύτερα σε σχήμα τροχών αφού παίρνουν κίνηση από ένα μικρό ηλεκτροκινητήρα με μία μπαταρία να προσφέρει κίνηση για κοντά στα 10 χιλιόμετρα και με ταχύτητα έως τα 20 χλμ./ώρα. Αρκετά υψηλή αν σκεφτεί κανείς πως ένα άνθρωπος σε βάδην κινείται με περίπου 7-9 χλμ./ώρα.

Οι μηχανικοί έχουν αρκετή δόση χιούμορ καθώς έχουν προσθέσει μια ζώνη ασφαλείας, προβολείς LED για να φωτίζονται οι σκοτεινοί χώροι στο γραφείο, οθόνες ελέγχου στα μπράτσα και μία κόρνα για να ειδοποιούνται οι απρόσεκτοι συνάδελφοι και να αποφευχθεί οποιοδήποτε… εργατικό ατύχημα. Και αυτό στην περίπτωση που δεν ακούσουν το φορητό ηχοσύστημα με το οποίο είναι εξοπλισμένη αυτή η ειδική καρέκλα που για κάποιο λόγο έχει και κοτσαδόρο στο πίσω μέρος της.

Τέλος, να πούμε πως φυσικά αυτή η… προηγμένη καρέκλα γραφείου δεν πωλείται στην αγορά αλλά προέκυψε για τις ανάγκες μίας διαφημιστικής καμπάνιας για τα επαγγελματικά βαν της Volkswagen.

Δείτε φωτογραφίες: