ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα ρολόι με στιλ από Defender

Ένα ρολόι με στιλ από Defender

Αν δεν έχετε ένα Land Rover Defender μπορείτε να αποκτήσετε σε πολύ χαμηλότερη τιμή ένα αξεσουάρ εμπνευσμένο από το βρετανικό SUV.

Του Γιάννη Σκουφή

Από ότι φαίνεται η ζήτηση για ρολόγια που έχουν ως πηγή έμπνευσης διάφορα εμβληματικά μοντέλα αυξάνεται συνεχώς. Και αυτό το λέμε επειδή τελευταία λανσάρονται όλο και περισσότερα ρολόγια που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχετίζονται με κάποιο διάσημο μοντέλο κάποιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα 4x4 που έχει δημιουργήσει το δικό του μύθο εδώ και πολλές δεκαετίες. Ο λόγος για το Defender που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την βρετανική ωρολογοποιία Bamford.

Η οποία δημιούργησε το LR001 που ξεχωρίζει από το μίνιμαλ σχεδιασμό του με την γκρι κάσα 40 χιλιοστών από τιτάνιο. Το καντράν είναι φωτιζόμενο με ένα λεπτό πράσινο φινίρισμα ώστε όποιος φορά το LR001 να μπορεί να βλέπει την ώρα και στο σκοτάδι.

Ο Sellita SW200-1b μηχανισμός είναι αυτόματος και υπάρχουν τέσσερις διαθέσιμες επιλογές 18 χιλιοστών για τα λουράκια που στο πλαίσιο της εναλλακτικής βιωσιμότητας είναι κατασκευασμένα από συνθετικό δέρμα από καλαμπόκι και ανακυκλωμένο νάιλον.

Μέχρι εδώ ίσως να σκέπτεστε πως αν δεν έχετε ένα Land Rover Defender, τότε να μπορείτε να αποκτήσετε σε πολύ χαμηλότερη τιμή ένα αξεσουάρ εμπνευσμένο από το βρετανικό SUV. Ωστόσο, τα άσχημα νέα δεν είναι και τόσο πως το LR001 κοστίζει περίπου 1.500 ευρώ, αλλά πως η παραγωγή του περιορίζεται μόλις στα 100 κομμάτια.