ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Sony PlayStation και στα αυτοκίνητα;

Sony PlayStation και στα αυτοκίνητα;

Η συνεργασία του ιαπωνικού κολοσσού ηλεκτρονικών με την Honda αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην αγορά των αυτοκινήτων.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα ηλεκτρικά έχουν φέρει πολλές νέες τεχνολογίες στα αυτοκίνητα διευρύνοντας τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας. Μία από τις εταιρίες που δημιούργησε αυτή την τάση είναι η Tesla προσφέροντας παιχνίδια ή την παρακολούθηση ακόμη και σειρών της δημοφιλούς πλατφόρμας Netflix ώστε ο οδηγός να περνά ευχάριστα π.χ. την ώρα της φόρτισης σε κάποιο σταθμό.

Την διεύρυνση αυτής της τάσης αναμένεται να αναλάβει η Sony η οποία ήδη έχει εξαγγείλει την συνεργασία της με την Honda. Αυτή η συνεργασία θα περιλαμβάνει την αναπαραγωγή μουσικών αρχείων μέσα από την πλατφόρμα της πρώτης, ταινιών και βίντεο.

Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως θα υπάρχει και πρόσβαση στα παιχνίδια του PS5 με κάποιου είδους ενσωμάτωση στα συστήματα πολυμέσων που θα έχουν ισχυρούς επεξεργαστές, μία οθόνη υψηλής ανάλυσης και υποστήριξη ασύρματων χειριστηρίων.

Μιλώντας στους Financial Times, ο Izumi Kawanishi, ο πρόεδρος της Sony Honda Mobility, υποστήριξε ότι η νέα εταιρεία με την Honda βρίσκεται σε ιδανική θέση για να αξιοποιήσει τις απαιτήσεις των καταναλωτών για gadgets υψηλής τεχνολογίας και στο αυτοκίνητο.

«Η Sony διαθέτει περιεχόμενο, υπηρεσίες και τεχνολογίες ψυχαγωγίας που συγκινούν τους ανθρώπους. Προσαρμόζουμε αυτά τα στοιχεία στη νέα κινητικότητα και αυτή είναι η δύναμή μας απέναντι στην Tesla », δήλωσε ο Kawanashi.

Μία τέτοια δυνατότητα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό στοιχείο διαφοροποίησης έναντι του ανταγωνισμού μεταφέροντας ακόμη περισσότερες τεχνολογίες στα νέας γενιάς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που οι ειδικοί τα βλέπουν στο μέλλον να μετουσιώνονται σε smartphones πάνω σε τέσσερις τροχούς.

Δείτε εικόνες:

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube