ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσα Yaris έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η Toyota;

Πόσα Yaris έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η Toyota;

Το Yaris μπορεί να είναι ένα από τα πιο μικρά μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας αλλά και ένα από τα πιο σημαντικά στην ιστορία της.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Toyota είναι μία από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο και τα τελευταία χρόνια αυτή με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως. Ανά ήπειρο και χώρα πουλά πολλά και διάφορα μοντέλα, αλλά στην Ευρώπη αυτό που κάνει την διαφορά εδώ και δύο δεκαετίες δεν είναι άλλο από το Yaris.

Πρόσφατα η Toyota γιόρτασε ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς στα 25 χρόνια που παράγει το Yaris κατάφερε να ξεπεράσει τα 10.000.000 μονάδες. Και να γίνει το 6ο μοντέλο της μάρκας που το επιτυγχάνει.

Αξιοσημείωτο είναι πως από τα δέκα εκατομμύρια πάνω από τα μισά (συγκεκριμένα τα 5.155.506) έχουν πωληθεί στην Ευρώπης, ενώ στο Yaris αντιστοιχεί το 1/3 των πωλήσεων της Toyota στη Γηραιά Ήπειρο.

Η πρώτη γενιά Yaris παρουσιάστηκε το 1998 στο σαλόνι του Παρισιού και ένα χρόνο μετά κατάφερε να αναδειχθεί ως το ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2000.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι πως το πρώτο Yaris, που έβαλε τις βάσεις της επιτυχίας, το έχει σχεδιάσει ο Έλληνας Σωτήρης Κωβός.