ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιτέλους! Το Cybertruck είναι γεγονός!

Επιτέλους! Το Cybertruck είναι γεγονός!

Μετά από πολλά χρόνια αναμονής ηTesla ανακοίνωσε πως το πρώτο Cybertruck βγήκε από τη γραμμή της παραγωγής του εργοστασίου της.

Του Γιάννη Σκουφή

Με ένα tweet στο αγαπημένο του Twitter ο Elon Musk έκανε γνωστό πως το πρώτο Cybertruck ολοκληρώθηκε και πολύ σύντομα θα ταξιδέψει από το εργοστάσιο της Tesla στο Τέξας προς τον πελάτη του που βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο για την Tesla αφού έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από την έναρξη παραγωγής του Model Y που ήταν το τελευταίο μοντέλο της μάρκας. Πλέον, το Cybertruck είναι το πέμπτο στη σειρά και λογικά το επόμενο θα είναι ένα μικρότερο και φτηνότερο από το Model 3.

Όσον αφορά το Cybertruck η καλή εμπορική του πορεία θεωρείται δεδομένη αφού από τη στιγμή που παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο (το Νοέμβριο του 2019) η ζήτηση ήταν τρελή. Σύμφωνα με την Tesla μέχρι το 2022 οι προ-παραγγελίες είχαν ξεπεράσει τα 1,6 εκατομμύρια!

Πρόκειται για ένα τρελό νούμερο που αν θεωρήσουμε πως είναι πραγματικό θα εξυπηρετηθεί μετά από πολλά χρόνια. Και αυτό επειδή ο ίδιος ο Musk είχε πει πως η ετήσια παραγωγή σε κανονικούς ρυθμούς θα κυμανθεί από τις 250.000 έως τις 500.000 μονάδες το χρόνο.

Ακόμη και έτσι, πάντως, όλα δείχνουν πως το pickup της Tesla θα γίνει ανάρπαστο στις ΗΠΑ. Όσο για την Ευρώπη οι τεράστιες διαστάσεις του και οι αμερικανικές του προδιαγραφές πολύ δύσκολα θα επιτρέψουν στο Cybertruck να το δούμε και στα μέρη μας.