ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα Toyota διαφορετικό από όλα όσα ξέρουμε

Ένα Toyota διαφορετικό από όλα όσα ξέρουμε

Η Toyota αποκάλυψε μικρών διαστάσεων διαστημικό ρόβερ με σχεδιαστικές επιρροές από το FJ40 Land Cruiser.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο λόγος που προέκυψε αυτό το εντυπωσιακό ρόβερ έχει να κάνει με τον εορτασμό των 50 ετών λειτουργίας του Calty Design Research, της αμερικανικής διακλάδωσης σχεδίασης της Toyota.

Με την ονομασία BLC (Baby Lunar Cruiser Concept), το ρόβερ των φωτογραφιών μας αποτελεί μέρος από μια σειρά άλλων πρότζεκτ που παρουσιάστηκαν για αυτήν την ειδική περίσταση. Όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό το BLC είναι ειδικά σχεδιασμένο για να περνά από ιδιαίτερα δύσκολα και ανώμαλα εδάφη, τόσο στη Γη όσο και σε άλλους αφιλόξενους πλανήτες.

Εμφανώς επηρεασμένο από το κλασικό FJ40 Land Cruiser, το BLC ξεχωρίζει από το μεγάλο λογότυπο στο μπροστινό μέρος με την ονομασία της εταιρίας με κεφαλαία γράμματα. Επίσης, διαθέτει ένα εκτεταμένο κάλυμμα του παρμπρίζ που φτάνει έως χαμηλά στη μάσκα για να παρέχεται η καλύτερη δυνατή ορατότητα.

Στο εσωτερικό υπάρχει ένα ψηφιακό πακέτο με επαυξημένη πραγματικότητα, μαζί με διπλά joystick για τον έλεγχο των τροχών. Εννοείται πως το προηγμένο σύστημα πρόωσης συνδυάζεται με ένα πλήρες σύνολο καμερών και αισθητήρων.

Το BLC εντάσσεται στο πρόγραμμα της Toyota που ξεκίνησε το 2019 σε συνεργασία με το ιαπωνικό κέντρο διαστημικών ερευνών.

Αυτό το πρότζεκτ στοχεύει στην εξέλιξη ενός ρόβερ που θα μπορεί να εξερευνήσει την επιφάνεια της σελήνης χρησιμοποιώντας τεχνολογία κυψελών καυσίμου με ηλιακή ενέργεια και με μέγιστη διάρκεια ζωής και αυτονομίας για πάνω από 10.000 χιλιόμετρα.