ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κάντε δικό σας ένα Jeep του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Κάντε δικό σας ένα Jeep του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Πρόκειται για ένα θρυλικό Willys και ένα από αυτά που πρωταγωνιστούσαν σε επικές στρατιωτικές ταινίες. Και δεν θα πιστεύετε πόσο κοστίζει!

Του Γιάννη Σκουφή

Το Willys της Jeep ήταν ένα από τα πιο δυνατά «όπλα» του αμερικανικού στρατού στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το σκληροτράχηλο μεταφορικό μέσο ήταν σε δράση σε κάθε μάχη του πολέμου στις αρχές του 1940 και συνέχισε να υπηρετεί τις στρατιωτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο για πολλά χρόνια.

Ένα Willys που βρίσκεται σε άψογη κατάσταση και με τον κινητήρα του να έχει περάσει από ένα ολικό σέρβις, πωλείται μέσα στον επόμενη μήνα.

Πρόκειται για ένα κατασκευής 1944 και προέρχεται από την TLO Film Services, η οποία παρέχει οχήματα για παραγωγές ταινιών από το 1962. Τα αρχεία της TLO δείχνουν πως το συγκεκριμένο Jeep έχει χρησιμοποιηθεί σε διάσημες ταινίες, όπως είναι οι «Saving Private Ryan», «Band of Brothers», «Pennyworth» καθώς και σε άλλες παραγωγές.

Η TLO αγόρασε το Willys τον Ιανουάριο του 1996, ενώ είχε τρεις προηγούμενους κατοχυρωμένους ιδιοκτήτες με πρώτη εγγραφή στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1977. Πέρασε από μία πλήρη ανακατασκευή του αρχικού του κινητήρα το 2023 και έχει περίπου 42.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ του. Όχι πολλά για ένα 80χρονο τζιπ.

Η δημοπρασία για το εικονιζόμενο Willys θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης κλασικών αυτοκινήτων NEC στην Αγγλία την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου. Αυτή η ημερομηνία συμπίπτει με την Ημέρα των Βετεράνων στις ΗΠΑ και την Ημέρα Μνήμης στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες που τιμούν το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Τώρα, αν νομίζετε πως το Willys κοστίζει μια περιουσία κάνετε λάθος. Ο οδηγός της δημοπρασίας αναφέρει μία εκτιμώμενη τιμή από 20.600 έως και 25.000 ευρώ, πόσο που είναι σημαντικά πιο μικρό σε σχέση με αυτό που απαιτείται για την αγορά ενός σύγχρονου Jeep Wrangler που θεωρείται ο σημερινός απόγονος του μοντέλου.