ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Φλέβα χρυσού για την Volvo το EX30

Φλέβα χρυσού για την Volvo το EX30

Λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης η σουηδική εταιρεία είναι κατά μία έννοια υποχρεωμένη να  θέσει σε λειτουργία και μία δεύτερη γραμμή παραγωγής του.

Του Γιάννη Σκουφή

Το EX30 είναι το πιο πρόσφατο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volvo και ταυτόχρονα το μικρότερο και πιο προσιτό οικονομικά. Για αυτό αναμένεται να αποδειχθεί και σε best-seller με την παραγγελειοληψία να έχει ήδη ξεπεράσει τις προσδοκίες των Σουηδών.

Έτσι, για να ανταπεξέλθει στην αυξανόμενη ζήτηση για το πλήρως ηλεκτρικό EX30, η Volvo ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει από το 2025 την παραγωγή του και στην Γάνδη του Βελγίου η οποία θα προστεθεί στην υπάρχουσα μονάδα παραγωγής στο Zhangjiakou της Κίνας.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από την Volvo λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης και το εργοστάσιο στο Βέλγιο θα ενισχύσει την παγκόσμια παραγωγικότητα και ταυτόχρονα θα μειώσει τους χρόνους παράδοσης στους πελάτες.

Η παραγωγή του EX30 στην Κίνα έχει ήδη ξεκινήσει και τα πρώτα EX30 θα ταξιδέψουν από την μακρινή χώρα για να ξεκινήσουν τους πρώτους μήνες του 2024 να παραδίδονται στους αγοραστές τους.

Στην χώρα μας το EX30 αναμένεται τον Φεβρουάριο με τις τιμές πώλησης να ξεκινούν από τις 37.572 ευρώ για την πισωκίνητη έκδοση των 272 ίππων με την μπαταρία των 51,0 kWh, από τις 42.966 ευρώ για την έκδοση με την ίδια ισχύ αλλά με την μεγαλύτερη μπαταρία των 69,0 kWh και από τις 49.352 ευρώ για την κορυφαία τετρακίνητη των 428 ίππων.