ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Toyota bZ4X θα επιβάλλει την τάξη στους δρόμους

Το Toyota bZ4X θα επιβάλλει την τάξη στους δρόμους

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ως περιπολικό

Του Γιάννη Σκουφή

Στη χώρα μας έχουμε δει ηλεκτρικά αυτοκίνητα (π.χ. από το Citroen Ami στην Χάλκη έως το VW ID.4 στην Αστυπάλαια) με τα χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας. Τώρα ως περιπολικό, από τη Βρετανική Αστυνομία, θα χρησιμοποιηθεί και το Toyota bZ4X.

Το οποίο έχει διάφορες αλλαγές, όπως τα νέα χρώματα (με το χαρακτηριστικό μπλε και κίτρινο), τα μπλε φώτα κ.α., ώστε να εξυπηρετεί την αστυνομία που επιβλέπει 28 από τα μεγαλύτερα πάρκα στο Λονδίνο. Προφανώς, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και δη το bZ4X να είναι το πλέον κατάλληλο όχημα προκειμένου να περιπολεί χωρίς να εκπέμπει ρύπους και να προστατεύει έτσι το περιβάλλον.

Αυτά σε συνδυασμό με το σχετικά μικρό του όγκο, που του επιτρέπει να κινείται σε στενούς δρόμους και να περνά από πύλες, αλλά και τους άνετους χώρους για τον απαιτούμενο εξοπλισμό, τον καθιστούν ιδανική επιλογή για την περιπολία πάρκων και νεκροταφείων. Για απόλυτη ησυχία και σεβασμό.

Παρόλο που η Toyota δεν έχει αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως πρόκειται για την τετρακίνητη έκδοση.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι στη χώρα μας, το bZ4X είναι διαθέσιμο με τιμές που ξεκινούν από τις 50.920 ευρώ. Η στάνταρ έκδοση FWD διαθέτει ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα, με ισχύ 204 ίππους και ροπή 266 Nm. Επίσης, υπάρχει η AWD έκδοση με δύο μοτέρ, προσφέροντας 218 ίππους και 337 Nm, με αρχική τιμή 53.890 ευρώ.

Όλα τα μοντέλα bZ4X είναι εξοπλισμένα με μπαταρία χωρητικότητας 71,4 kWh, παρέχοντας θεωρητική αυτονομία έως 506 χιλιόμετρα για τις FWD εκδόσεις και 446 χιλιόμετρα για τις AWD εκδόσεις, αντίστοιχα.