ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το τελευταίο ταξίδι με μία σπέσιαλ Rolls-Royce

Το τελευταίο ταξίδι με μία σπέσιαλ Rolls-Royce

Για όσους θέλουν να αποχαιρετίσουν τούτο το μάταιο κόσμο με μία Rolls-Royce, η Biemme Special Cars έχει τη λύση.

Του Γιάννη Σκουφή

H ιταλική εταιρία Biemme Special Cars έχει στη διάθεσή της μία πολύ σπέσιαλ Rolls Royce με την ονομασία «Ghoster Hearse». Προφανώς, δεν χρειάζεται να μαντέψετε την χρησιμότητά της, το οποίο προφανώς απευθύνεται σε όσους θέλουν να φτάσουν στον τελευταίο τους προορισμό με στιλ και πολυτέλεια.

Όπως και να το κάνεις καμία νεκροφόρα δεν είναι συμπαθητική. Πόσο μάλλον μία Rolls με τον απαραίτητο μεν αλλά κακόγουστο δε πρόσθετο όγκο στο πίσω μέρος.

Από την άλλη, ο συνδυασμός του σκούρου χρώματος με το πιο ανοιχτό μπρονζέ ενισχύει την πολυτέλεια που εκπέμπει το αμάξωμα, όπως και ο χλιδάτος διάκοσμος με το ανοιχτό μπεζ σαλόνι και το χρωμιωμένο μηχανισμό εισόδου και εξόδου. Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια αποτελεί ο έντονος φωτισμός της καμπίνας.

Η Biemme δεν έχει προχωρήσει σε καμία αλλαγή στον V12. Εξάλλου οι 570 ίπποι φτάνουν και περισσεύουν για όλους τους… επιβαίνοντες. Επίσης, η ιταλική εταιρία λέει ότι το πρόσθετο βάρος φτάνει μόλις στα 1.200 κιλά, ενώ το ηχοσύστημα υψηλής ποιότητας με 18 ηχεία και ισχύ 1.300 watt είναι ικανό να αναστήσει ακόμη και… νεκρούς.

Αυτό και αν είναι μπλακ-χιούμορ. Τα χαμόγελα όμως σταματούν εδώ μιας και το κόστος της μετατροπής της Ghoster μαζί με την τιμή του αρχικού αυτοκινήτου φτάνει περίπου τις 400.000 ευρώ.