ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η Pagani έχει κινητήρα από Daewoo

Αυτή η Pagani έχει κινητήρα από Daewoo

Δεν είναι ούτε η πρώτη και σίγουρα ούτε η τελευταία φορά που βλέπουμε μία χειροποίητη ρέπλικα ενός supercar.

Του Γιάννη Σκουφή

Αυτή τη φορά μία παρέα από το Βιετνάμ αποφάσισε να δείξει το πόσο καλοί τεχνίτες είναι και προχώρησαν στην δημιουργία μιας ρέπλικας. Όχι όμως μιας Ferrari ή μιας Lamborghini, αλλά ενός ακόμη πιο εξεζητημένου supercar, όπως είναι η Pagani Huayra.

Όπως θα δείτε και από τα βίντεο η κατασκευή της ρέπλικας ξεκίνησε από λευκό χαρτί επιβεβαιώνοντας την εφευρετικότητα και το μεράκι της παρέας.

Χρησιμοποιώντας λεπτομερή τρισδιάστατα μοντέλα και φωτογραφίες, ξεκίνησαν το έργο τους πάνω σε ένα σωληνωτό χαλύβδινο πλαίσιο, πάνω στο οποίο προσαρμόστηκε ένα αμάξωμα από πηλό και στη συνέχεια πάνελ από υαλοβάμβακα. Το οποίο διαμορφώθηκε στην κυριολεξία στο χέρι, αφού θα δείτε τους τεχνίτες να το κόβουν με τον τροχό και να το διαμορφώνουν με διάφορα κοπτικά εργαλεία.

Χρησιμοποιώντας διάφορα πήλινα καλούπια και εργαλεία κατάφεραν να φτιάξουν όλα τα σχετικά εξαρτήματα, όπως λειτουργικά φώτα, ενεργά αεροδυναμικά πτερύγια, τετραπλές απολήξεις εξάτμισης, πόρτες αλά φτέρα γλάρου και πολλά άλλα ώστε αυτή η Pagani να μοιάζει πολύ αληθινή. Ακόμη και το ταμπλό μπορεί να δείχνει κάπως, αλλά μοιάζει αρκετά με εκείνο της Huayra.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως κατάφεραν να φτιάξουν το αμάξωμα. Ωστόσο, ο κινητήρας και τα φρένα προέρχονται από ένα παλιό Daewoo Espero, ένα σεντάν της δεκαετίας του '90, σχεδιασμένο από τον Bertone. Ακόμη και με αυτό το μοτέρ αυτή ρέπλικα Pagani μπορεί να κινείται και πραγματικά να εντυπωσιάζει με τα βίντεο στο YouTube να συγκεντρώνουν χιλιάδες views.