ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Hyundai N Vision 74 RC κυκλοφόρησε

To Hyundai N Vision 74 RC κυκλοφόρησε

Πέρα από επινοητικοί οι Κορεάτες αποδεικνύεται ότι έχουν και αρκετό χιούμορ ανακοινώνοντας ένα πολύ ιδιαίτερο μοντέλο υπό κλίμακα.

Του Γιάννη Σκουφή

Όταν πριν από περίπου δύο χρόνια παρουσιάστηκε το πρωτότυπο N Vision 74 η Hyundai δέχθηκε πολλά θετικά μηνύματα για περάσει στην παραγωγή. Έστω και σε ένα περιορισμένο αριθμό μονάδων.

Τώρα, οι Κορεάτες επανέρχονται στο θέμα και ανακοινώνουν μία έκδοση του N Vision 74 που είναι άμεσα διαθέσιμη. Ωστόσο, δεν πρόκειται για ένα κανονικό αυτοκίνητο αλλά για ένα τηλεχειριζόμενο μοντέλο σε κλίμακα 1:10.

Με μήκος 46 εκατοστών, πλάτος 18,5 και ύψος 12,5 εκατοστών, το N Vision 74 RC είναι πιστό αντίγραφο του πραγματικού που έχει εντυπωσιάσει το κοινό σε εκθέσεις αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο.

Αν και οι πληροφορίες γύρω από το RC είναι ακόμα ελάχιστες, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Νότια Κορέα στοιχίζει περίπου 350 ευρώ. Και όπως μπορείτε να δείτε από το βίντεο που ακολουθεί ο χειριστής του μπορεί να το διασκεδάσει με την ψυχή του μιας και διαθέτει μέχρι και drift mode.

Το N Vision 74 παρουσιάστηκε το 2022 για να αποτίνει φόρο τιμής στο Pony Coupe του 1974, ένα concept που σχεδιάστηκε από το διάσημο Giorgetto Giugiaro. Το σύγχρονο concept διαθέτει ένα προηγμένο υβριδικό σύστημα πρόωσης με ηλεκτροκινητήρες και κυψέλες υδρογόνου.

Πάντως κυκλοφορούν έντονα φήμες πως οι Κορεάτες έχουν ήδη δρομολογήσει ένα πρόγραμμα κατασκευής 100 αυτοκινήτων που θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται το 2026. Μάλιστα τα 30 από αυτά θα προορίζονται για αγωνιστική χρήση.