ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πουλά την καινούργια του Rolls-Royce και μπαίνει σε μαύρη λίστα

Πουλά την καινούργια του Rolls-Royce και μπαίνει σε μαύρη λίστα

Μία ολοκαίνουργια Spectre πωλείται σε διαδικτυακή πλατφόρμα δημοπρασιών με τον ιδιοκτήτη της να αψηφά τις απειλές της Rolls-Royce.

Του Γιάννη Σκουφή

Οι κατασκευαστές υπερπολυτελών και σπορ μοντέλων, για να προστατέψουν το κύρος και την εικόνας τους, θέλουν να αποφύγουν τους καιροσκόπους. Και για να το κάνουν αυτό απαγορεύουν για τουλάχιστον ένα χρόνο την μεταπώληση ενός καινούργιου αυτοκινήτου.

Ωστόσο, μία Spectre του κουτιού εμφανίστηκε στην αγορά και παρά τη προειδοποίηση του διευθύνοντος συμβούλου της Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös, ότι τέτοιες ενέργειες θα είχαν ως αποτέλεσμα τον ισόβιο αποκλεισμό από τη λίστα πελατών της μάρκας.

Η συγκεκριμένη Spectre, σε χρώμα γκρι και με πορτοκαλί πινελιές, είναι καταχωρημένη στην ιστοσελίδα Bring a Trailer, προκαλώντας το ενδιαφέρον όσων θέλουν και έχουν τα χρήματα για να αγοράσουν μία Rolls Royce.

Όπως μαθαίνουμε προέρχεται από μια αντιπροσωπεία στο Miami Shores της Φλόριντα, έχει διανύσει μόλις 158 χιλιόμετρα και διαθέτει το πακέτο Launch Package.

Το σύστημα πρόωσης της Spectre αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι συνδυαστικά αποδίδουν 540 ίππους και 900 Nm. Χάρη σε αυτή την ισχύ δεν υπάρχει κανένα σοβαρό ζήτημα για να μετακινηθούν οι 3 τόνοι του αμαξώματος από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 4,5 δεύτερα. Την ίδια στιγμή μία μπαταρία χωρητικότητας 120 kWh εξασφαλίζει πάνω από 500 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Το πιο πιθανό είναι πως η τιμή πώλησής της θα ξεπεράσει σημαντικά τις 422.750 δολάρια που η Spectre κοστίζει καινούργια στις ΗΠΑ εξασφαλίζοντας ένα καλό κέρδος στον πωλητή της.

Ο οποίος θα μπορεί να αγοράσει κάποιο άλλο αντίστοιχο μοντέλο χωρίς μάλλον να νοιαστεί για τον αποκλεισμό του από την Rolls Royce.