ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Lamborghini Countach και Revuelto του κουτιού - Στην κυριολεξία!

Lamborghini Countach και Revuelto του κουτιού - Στην κυριολεξία!

Η Amalgam είναι μια από τις πιο διάσημες εταιρίες στον χώρο του μικρό-μοντελισμού και κατά διαστήματα παρουσιάζει πολύ ενδιαφέροντα πρότζεκτ.

Του Γιάννη Σκουφή

Γνωστή για την άψογη απόδοση στη λεπτομέρεια κατά τη σχεδίαση και την κατασκευή των υπό κλίμακα μοντέλων της, η Amalgam παρουσιάζει τις δύο πιο πρόσφατες δημιουργίες της.

Πρόκειται για πιστά αντίγραφα κλίμακας 1:8, με το ένα να είναι αυτό της εμβληματικής Countach LP400 και το άλλο αυτό της Revuelto, που πρόσφατα αντικατέστησε την Aventador.

Μέσα από μια σχολαστική διαδικασία κατασκευής και συναρμολόγησης που απαιτεί πάνω από 400 ώρες για κάθε μία από τις 199 Countach, η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι ασύλληπτη.

Γι’ αυτό άλλωστε η υπό κλίμακα Countach LP400 έχει τιμή που αγγίζει τις εντυπωσιακές 17.320 ευρώ, ενώ διατίθεται σε χρώμα Giallo Fly ή Rosso Red.

Κάθε σημείο της Countach έχει αναπαραχθεί πιστά, από τους pop-up προβολείς μέχρι τις λειτουργικές πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω.

Ακόμη και ο φημισμένος ατμοσφαιρικός V12, το πορτμπαγκάζ, που φιλοξενεί μια ρεζέρβα, καθώς και το εσωτερικό -με δέρμα χρώματος tan για τα κίτρινα και μαύρο δέρμα για τα κόκκινα μοντέλα- παρουσιάζουν ένα εξαιρετικό επίπεδο ακρίβειας.

Όσον αφορά τη Revuelto, η Amalgam προσφέρει μία βασική εκδοχή στην τιμή των 14.230 ευρώ.

Επίσης, προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους αποκτήσουν μια πραγματική Revuelto να παραγγείλουν ένα πιστό αντίγραφο του αυτοκινήτου τους σε κλίμακα 1:8 και στην τιμή των 20.350 ευρώ.

Όπως ισχύει και για την Countach, έτσι και για την Revuelto θα υπάρξουν μόλις 199 μονάδες εξασφαλίζοντας την αποκλειστικότητα για τους τυχερούς συλλέκτες.