ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Alfa Romeo GTAmodificata είναι ένα υπέροχο restomod

Η Alfa Romeo GTAmodificata είναι ένα υπέροχο restomod

Στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, η ιταλική Totem Automobili τραβά τα βλέμματα με την τελευταία της δημιουργία.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο λόγος για την GTAmodificata, μια μετενσάρκωση της κλασικής Alfa Romeo Giulia GTAm από τα τέλη της δεκαετίας του ‘60 και τις αρχές της δεκαετίας του ‘70.

Αυτό το εξαιρετικό restomod, που βρίσκεται ακόμα στη φάση του πρωτοτύπου, αναδεικνύει την αφοσίωση της Totem στον εκσυγχρονισμό εμβληματικών οχημάτων, διατηρώντας παράλληλα την κληρονομιά τους.

Ο εμπρός προφυλακτήρας είναι βαμμένος σε ένα ανοιχτό μπλε, ενώ ξεχωρίζουν οι σφυρήλατες ζάντες, οι επανασχεδιασμένοι προβολείς και τα πίσω φώτα LED κ.α. δημιουργώντας ένα τέλειο μείγμα κλασικής γοητείας και μοντέρνας αισθητικής.

Η Totem Automobili έχει κάνει εκτενή χρήση ελαφρών υλικών, με τα πάνελ να είναι από ανθρακονήματα, τα οποία σε αρκετά σημεία είναι εκτεθειμένα στα βλέμματα.

Κάτω από το ανανεωμένο εξωτερικό της, η GTAmodificata διαθέτει ένα μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα, ανάρτηση με διπλά ψαλίδια -τόσο για τον εμπρός όσο και για τον πίσω άξονα- και πανίσχυρα φρένα Brembo με εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και τετραπίστονες πίσω.

Η καρδιά αυτού του restomod είναι ένας V6 με 3.200 κυβικά και διπλά turbo, ο οποίος προέρχεται από την Italtecnica Engineering. Ζυγίζοντας μόλις 165 κιλά, ο εξακύλινδρος αποδίδει 798 ίππους και 730 Nm ροπής, ενώ μπορεί να ανέβει μέχρι και τις 8.500 σ.α.λ..

Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι σειριακό και στέλνει τη ροπή στους πίσω τροχούς μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Με τρία προγράμματα οδήγησης, σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση και ρυθμιζόμενο ABS, η GTAmodificata υπόσχεται μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Περιορισμένη σε μόλις 5 μονάδες, η κάθε μία GTAmodificata κοστίζει περίπου 1,1 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως όλες έχουν ήδη πωληθεί σε συλλέκτες και φανατικούς οπαδούς της ιταλικής μάρκας.