ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το LY 680 είναι το νέο σούπερ γιοτ της Lexus

Το LY 680 είναι το νέο σούπερ γιοτ της Lexus

Στον κόσμο των πολυτελών σκαφών υπάρχουν ηχηρά ονόματα και από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Όπως είναι και η Lexus.

 

Του Γιάννη Σκουφή

Αν δεν το γνωρίζετε αυτό δεν είναι το πρώτο αλλά το δεύτερο υπερπολυτελές γιοτ της Lexus. Έτσι, μετά το LY 650 έρχεται το πιο εξελιγμένο και εκλεπτυσμένο LY 680 με το μήκος του να ξεπερνά τα 20 μέτρα και να ξεχωρίζει με τον ελκυστικό του σχεδιασμό που σε αρκετά σημεία υιοθετεί στοιχεία από τα μοντέλα της Lexus.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά του σημεία είναι η μεγάλη γέφυρά του, που διαθέτει έναν ενιαίο πάγκο στην περίμετρό της. Το εμπρός ντεκ διαθέτει ένα τραπεζάκι για την ώρα της ανάπαυσης, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει μια πλατφόρμα για βουτιές, αλλά και για την προσέγγιση άλλων σκαφών.

Με δύο κινητήρες Volvo Penta IPS που συνδυαστικά προσφέρουν έως και 2.700 ίππους (υπάρχει και ο βασικός συνδυασμός με 2.100 ίππους) το γιοτ της Lexus υπόσχεται σε κάθε του δρομολόγιο κορυφαία επίπεδα άνεσης και απόδοσης. Όπως μπορείτε να δείτε η καμπίνα ξεχωρίζει με την πολυτέλειά της και με τα υψηλών προδιαγραφών, πανάκριβα υλικά της.

Στο κυρίως επίπεδο υπάρχει μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και ένα ευρύχωρο lounge που είναι ότι πρέπει για να περνούν ευχάριστα τις ώρες τους οι φιλοξενούμενοι στο σκάφος. Είτε αυτό κινείται, είτε βρίσκεται δεμένο σε κάποια μαρίνα όπως αυτή του Φλοίσβου.

Υπάρχει μία κύρια καμπίνα, καθώς και δύο μικρότερες έτσι ώστε να μπορούν να κοιμηθούν έως και 6 άτομα.

Το LY 680 είναι αποκλειστικά διαθέσιμο για παραγγελία στην Ιαπωνία μέσω των γραφείων πωλήσεων της Toyota Marine και επιλεγμένων αντιπροσώπων.

Την κατασκευή του την έχει αναλάβει η Horizon Group στην Ασία και το πρώτο σκάφος θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι την άνοιξη του 2026. Όσο για την τιμή πώλησης ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.