ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με το βλέμμα στον ουρανό...

Με το βλέμμα στον ουρανό...
Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο έχει ως τώρα τον ταχύτερο χρόνο στη Χερέθ για τις δοκιμές του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1...

Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο έχει ως τώρα τον ταχύτερο χρόνο στη Χερέθ για τις δοκιμές του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Οι υπόλοιποι τρέχουν για να προλάβουν…
Μην ανησυχείτε. Δεν ξεκίνησε πρόωρα ο συναγωνισμός για το πρωτάθλημα της Formula1. Οι ομάδες στην πίστα της Χερέθ τρέχουν για να προλάβουν την αλλαγή του καιρού.

Ενώ το πρωί η λιακάδα και οι θερμοκρασίες (πάνω από 20ο C), έδειχναν πως θα έχουμε άλλη μία ιδανική ημέρα δοκιμών η συνέχεια εξελίσσεται διαφορετικά. Δυνατοί άνεμοι (οι οποίοι αποσυντονίζουν τα μονοθέσια) συννεφιά και πιθανότητα βροχής αλλάζουν το σκηνικό. Οι ομάδες κάνουν sprint και όχι γύρους αντοχής και έχουν το ένα μόνιτορ μόνιμα στα δελτία καιρού.

Πρωταγωνιστής ως τώρα ο Ρούμπενς Μπαρικέλο και η Williams. Η Βρετανική ομάδα ξεκίνησε με το αυτοκίνητο προγραμματισμένο για αγώνα και ο Βραζιλιάνος πέτυχε χρόνο 1:19.832 στο πρώτο γύρο. Τον ακολουθούν οι Καμούϊ Κομπαγιάσι (Sauber) με + 0’’,769 διαφορά και ο Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) με +1’’,242 την 4η θέση έχει ο Σεμπάστιαν Μπουέμι (Toro Rosso).

Πέμπτος είναι ο Μπρούνο Σένα (Lotus Renault) +2’’,158 πιο πίσω. Ο Βραζιλιάνος ταλαιπωρήθηκε από βλάβες της R31 που τον κρατούν εκτός πίστας.
Όλοι πάντως δοκιμάζουν διάφορες γόμες ελαστικών κάτι που κάνει τους μηχανικούς της Pirelli να τρέχουν ασταμάτητα. Αιτία για αυτή την ξαφνική ζήτηση σε λάστιχα είναι οι αλλαγές στη θερμοκρασία, καθώς από τους 27 βαθμούς που είχαμε το πρωί τώρα το οδόστρωμα έχει 20 και περιμένουν να πέσει στους 16.